Snagovul, pe butuci înaintea meciului cu UTA. Interdicția la transferuri a revenit, iar patronul care voia să preia echipa s-ar putea retrage: „Situația e una grea”

Marius ANGHEL 30 Aug. 2019, 18:59 Campionat
Snagovul, pe butuci înaintea meciului cu UTA.** Interdicția la transferuri a revenit, iar patronul care voia să preia echipa s-ar putea retrage:

Pentru UTA, un meci cu Sportul Snagov cade la momentul oportun. Jucătorii arădeni trebuie să-și recapete din moralul și încrederea pierdute cu ocazia primul eșec stagional, cel de la Timișoara, cu Ripensia (scor 1-2), iar o întâlnire cu „lanterna roșie” a campionatului, singura echipă ce nu a pus la păstrare niciun un punct în acest sezon, e prilejul perfect în acest sens.

Pe de altă parte, sunt șanse mari ca rezultatul partidei de mâine dimineață să nu conteze, atâta timp cât Sportul Snagov e pe butuci. Parteneriatul între Cătălin Rufă și Ovidiu Adrian Onosă s-ar putea încheia înainte de a începe și asta pentru că patronul celor de la Carmen s-a trezit că nu mai poate face transferuri începând cu 17 august. Exista și încă există posibilitatea ca o hârtie pe care Rufă trebuie să o obțină de la ANAF să deblocheze lucrurile până luni, ultima zi de transferuri, dar, așa cum am spus, șansele sunt reduse ca acest lucru să se întâmple. În atari condiții, formația ilfoveană se va retrage din competiție și toate rezultatele obținute în acest debut de sezon se vor anula. Adrian Matei, Cristian Popovici sau Adrian Neaga erau antrenorii vehiculați pentru a prelua Snagovul din mâna lui Vivi Răchită (retras pe postul de manager general), dar atâta timp cât Onosă nu mai dorește să se implice, totul este în aer.

Snagovul, la Arad fără Răchită și mulți tineri: „Degeaba ai voință, dacă nu există putință”

Singura certitudine este că partida de mâine dimineață, de la ora 11:00, de pe arena „Motorul”, se va juca conform programării. Delegația Snagovului a făcut deplasarea la Arad, fără Răchită. Echipa va fi condusă mâine de pe margine de Daniel Dumitrache, „secundul” fostului fundaș al Stelei și Petrolului, care va avea la dispoziție mulți jucători tineri. Lipsesc fundașii centrali, Ghidurea și Neacșu, dar și mijlocașul francez Safsaf, toți accidentați. În schimb, din lot fac parte și fotbaliștii transferați de la Carmen București până la 17 august, respectiv portarul Octavian Stanciu, fundașul Bratu și mijlocașii Lungu și Nechita, cât și Băniță, adus de la Domnești. În lotul ilfovenilor se află și ex. utistul Paul Cubleșan, unul dintre puținii fotbaliști care au supraviețuit  din stagiunea de primăvară.

„Situația e una grea, dar poate fi șansa copiilor să se afirme. În acest moment, acesta este singurul nostru obiectiv și anume acela de a le da ocazia fotbaliștilor tineri să arate ceea ce pot și să-și demonstreze ambiția împotriva unor echipe ca și UTA, cu nume, tradiție și un lot de jucători foarte bun. Pe bancă e și Laszlo Balint, un antrenor care a făcut treabă excelentă și la Snagov, rămâne de văzut ceea ce vom reuși mâine. Căci, după cum zice vorba aceea, degeaba ai voință, dacă nu există putință”, a spus, pentru Sport Arad, delegatul echipei ilfovene, Gheorghe Tudor.

Balint: „Știu că poate pare ciudat, dar vom avea o misiune destul de dificilă cu Snagovul”

Alături de antrenorul Laszlo Balint, mai întorc mâine armele împotriva fostei echipe: Iacob, Ilie, Stancu, Bustea și Ioniță. Însă, ținând cont de condițiile în care toți s-au despărți de Sportul, e clar că nu poate fi vorba despre un meci special, sau dacă e, trezește doar sentimente de răzbunare.

În fine, tehnicianul „roș-albilor” a recunoscut că îi este puțin greu să studieze un adversar cu atâtea necunoscute la nivel de bancă tehnică și lot. „Știu că poate vi se pare ciudat să spun despre meciul cu Snagov, echipa de pe ultimul loc cu cea mai slabă defensivă, dacă nu mă înșel, că vom avea o misiune destul de dificilă. Dar, susținem asta tocmai pentru că știm că trebuie să ne impunem jocul și vrem să facem treaba asta de la bun început. Cu spirit, cu atitudine foarte bună și cu realizări în ceea ce privește partea tehnico-tactică. Aștept și o reacție a jucătorilor după înfrângerea cu Ripensia. Într-adevăr, la acest moment, la Snagov domnește o stare de incertitudine, dar noi încercăm să analizăm meciurile pe care le-au jucat ei în ultimele etape pentru a găsi vulnerabilități și puncte forte în jocul lor. Dar, cum am mai spus, până la urmă este extrem de important ceea ce vom face noi pe teren. Eu îmi mențin părerea că în acest sezon de Liga 2-a, indiferent de adversarul cu care joacă, doar UTA e responsabilă pentru victorii sau eșecuri. Spun asta pentru că în vestiarul echipei UTA Arad sunt jucători valoroși, mai departe este foarte important să creăm acea omogenitate și acel spirit, cu riscul de a fi un pic cicălitor cu această sintagmă. Pentru mine este foarte importantă noțiunea de grup, acest spirit care pe care îl vreau foarte puternic în vestiar și în momentul în care noi o să fim la un nivel foarte bun acolo și la un nivel foarte bun în ceea ce privește interpretarea principiilor tactice în timpul jocului, eu cred că UTA se poate considera într-adevăr favorită la locurile care asigură biletele pentru prima ligă”, a punctat Balint, care nu poate conta în continuare pe Coulibaly, Ciucur și Pușcaș (accidentați), dar nici pe Ivan (eliminat cu Lipova).

Formații probabile:

UTA: Iacob – Tomozei, Ilie, Șeroni, Stancu – Miculescu, Lorenzi, Isac, Ursu – Rus, Buhăcianu.
Sportul Snagov: Oct. Stanciu – Poștoarcă, Mocioacă, D. Bratu, Turbatu – Răileanu, G. Apostol, Fl. Lungu – Cubleșan, Ad. Stoica, R. Bucur.

Arbitri: Cristian Codrea (Baia Mare) – Mihai Ionescu, Gheorghiță Bălan (ambii Argeș) – Rareș Vidican (Satu Mare).
Observatori FRF: Ștefan Silaghi (Satu Mare), Radu Bîtea (Oradea)

Sursa: Sport Arad
Foto: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 30 Aug. 2019, 18:59 Campionat
Pe aceeași temă