„UTA a pierdut mulți jucători buni și au apărut nume ciudate”

Mihai Andries 04 Oct. 2012, 21:44 Campionat
„UTA a pierdut mulți jucători buni** și au apărut nume ciudate

Damila Măciuca este echipa momentului în Liga a 2-a. Lider în seria de Vest, cu 12 puncte din tot atâtea posibile și fără gol încasat, gruparea vâlceană vrea să pună probleme și la Arad cu scopul de rămâne în fruntea ierarhiei.

Unul dintre atuurile nou promovatei este Erik Lincar, un antrenor din generația tânără care pune mare preț pe muncă și disciplină. „Meciul de la Arad va fi unul dintre jocurile dificile pentru noi. UTA are un moral bun după prima victorie în campionat și va dori să continue seria pozitivă. Noi, pe de altă parte, nu avem niciun fel de presiune, atâta timp cât obiectivul nostru este clasarea pe unul dintre primele șase locuri. Asta nu înseamnă că băieții mei nu vor fi foarte concentrați la ora meciului pentru a încerca să rămânem neînvinși. În ceea ce privește cifra 0 în dreptul golurilor încasate trebuie să recunoaștem că în fiecare etapă am fost în două-trei situații limită și am avut destulă șansă să nu primim niciun gol. Ne-am dori să nu scoatem balonul din plasă nici la Arad, dar asta nu înseamnă că nu vom juca deschis, încercând să luăm toate punctele”, avertizează tehnicianul oltenilor.

Exprimându-și regretul că pe arena „Francisc Neuman” nu mai vine publicul de odinioară, Lincar are și o explicație pentru asta, respectiv rezultatele nesatisfăcătoare ale „alb-roșiilor”. „Îmi aduc aminte că spre finalul carierei mele de fotbalist am jucat cu FC Național la Arad și atmosfera în tribune m-a impresionat. E adevărat, acel meci se desfășuta în Liga 1, acum e altceva. Despre UTA de astăzi ce să zic? Din câte am observat, a pierdut destui jucători buni în această vară, unii dintre ei cu mare experiență ca Mara sau Hidișan, și a adus alți jucători, printre care și străini cu nume ciudate. E normal să existe probleme de omogenitate, dar Adrian Falub, un antrenor cu experiența primelor două ligi, va găsi calea de ieșire din așa zisa criză de rezultate. Una pesta alta, UTA are destui jucători tineri, ca și noi, va fi un duel interesant duminică”, a adăugat fostul mijlocaș.

Singurul fotbalist pe care nu va conta Lincar la Arad este mijlocașul Mihai Roman. Delegația vâlceană va veni sâmbătă în orașul nostru pentru meciul cu „alb-roșii” ce începe duminică, la ora 11. Pentru această confruntare, femeile și copiii până în 15 ani au acces gratuit pe arena „Francisc Neuman”.


Sursa: Sport Arad
Foto: Octav GANEA (Mediafax)

Mihai Andries 04 Oct. 2012, 21:44 Campionat
Pe aceeași temă