Urican, după ce Ripensia a câștigat în condiții speciale meciul cu Afumați: „Atunci arătăm dacă suntem caractere”. Neagu încă visa la locul 3: „Nu am profitat de absolut nimic”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 09:23 Campionat
Urican, după ce Ripensia a câștigat în condiții speciale meciul cu Afumați:
  • Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-1 în fața ilfovenilor de la Afumați, după ce a fost condusă la pauză și a jucat ultimele 30 de minute în inferioritate numerică. Ciprian Urican le-a strigat jucătorilor după eliminarea lui Claudiu Apro că pot să se impună și în zece, iar echipa s-a mobilizat bine, și pe un fond de scădere în joc a oaspeților. Altfel, învinsul Vasile Neagu a lăudat jocul adversarilor.

 

Urican e mulțumit pentru că a bătut o echipă ce nu refuză jocul. Tehnicianul a explicat că la eliminări, mobilizarea echipei crește adeseori. „Felicitările cred că trebuie să le atribuim jucătorilor, pentru că au făcut un joc foarte bun, cu sacrificiu mare, întâlnind una din cele mai bune echipe din această serie. Echipă cu jucători foarte talentați, buni, cu vechime și în Divizia A, o echipă combinativă. Cu atât mai mare este meritul jucătorilor noștri. Eu le-am spus că așa trebuie jucat. Nu contează că rămânem în minus, atunci arătăm dacă suntem caractere, când suntem toți pentru unul. În general, în momentul unei eliminări, toate energiile se strâng mult mai bine decât dacă ar fi 11 jucători pe teren”, a precizat Urican.

Ripensiștii au respectat cu minuțiozitate indicațiile

Urican a adăugat că revenirea a fost posibilă pentru că toți fotbaliștii s-au ținut de planul tactic. „Toate golurile au fost de o calitate ridicată. Important e că noi am crezut, inclusiv după ce am primit gol, că putem reveni. Noi am crezut tot timpul. Așa ne pregătim. Câteodată se poate să revii, câteodată nu se poate. Din fericire pentru noi, dar nu întâmplător, pentru că am prestat un joc foarte bun. Un joc foarte organizat, în care fiecare și-a respectat sarcinile. E greu pentru antrenor. Noi am avut în prima repriză trei sau patru situații clare de gol. Nu am dat, și am intrat cu 0-1 la pauză. Sigur că după aceea a venit golul lui Dumiter, frumos, dar greu de executat, ca și golul doi. Îi felicit pe băieții pentru că au crezut și ei și în munca pe care o fac pe teren”, a mai punctat antrenorul Ripensiei.

Vasile Neagu încă visa la locul 3

Antrenorul oaspeților a spus că înainte de joc, mai spera la locul care duce la baraj. „Vreau să felicit gazdele. Și-au dorit victoria. Noi am avut o repriză bună și una diametral opusă, în care nu am arătat a echipa Afumați. Nu am profitat nici de inferioritatea numerică pe care am avut, nu am profitat de absolut nimic. Dacă fructificam ocaziile pe care le-am avut, alta era soarta jocului. Sunt dezamăgit de rezultatul de astăzi, pentru că am venit să câștigăm cele trei puncte, care ne mențineau în lupta pentru locul 3”, a declarat Vasile Neagu.

Afumațiul e la șapte puncte în spatele Chindiei, o distanță greu de recuperat în acest final de sezon.

Scuze peste scuze pentru înfrângere

Antrenorul ilfovenilor a criticat jocul echipei din repriza a doua. „Nu există nicio scuză pentru noi. Venim după trei jocuri. Am avut și deplasarea de la Suceava, o deplasare grea. Nu este ușor să faci o deplasare de zece ore către Timișoara, ieri dimineața am plecat cu autocarul. Ca antrenor, nu vreau să caut scuză. Dar unul dintre motive pentru a doua repriză este și cel al oboselii, care se acumulează după zece ore de mers pe autocar. Și căldura poate fi unul dintre factori. Dar am pierdut jocul și nu trebuie să ne scuzăm prin asta”, a mai spus Neagu.

Laude pentru Ripensia de la adversar

Antrenorul echipei CS Afumați a lăudat însă forma Ripensiei la primul sezon în eșalonul secund. „Timișoara și Ripensia mi-au lăsat o impresie frumoasă la toate capitolele, și al spectatorilor, și al lor. După tur și cele două etape din retur, am făcut o analiză a adversarilor și am zis la acel moment că au fost trei echipe care am considerat că au jucat fotbal: Ripensia, Chindia și Academica Clinceni, în formatul până la vacanța de iarnă. Ei nici astăzi nu s-au așteptat la riposta de la noi, cu jocul lor combinativ și nu le-a mai reușit. Ei traversau moment grele, dar i-am „ajutat” astăzi cu repriza a doua în care nu ne-am recunoscut”, a conchis antrenorul ilfovenilor.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 29 Apr. 2018, 09:23 Campionat
Pe aceeași temă