Urican: „Decizia TAS este încă o palmă pe obrazul Federației Române de Fotbal”

Mihai Andries 01 Jul. 2014, 12:03 Campionat
Urican:**

Reacțiile din tabăra Clinceniului continuă să apară, după decizia TAS de a acordă licență de Liga 1 clubului Rapid. Ciprian Urican, directorul tehnic al echipei ilfovene, a remis presei un comunicat al cărui conținut îl puteți citi în continuare:

Comisiile, chiar dacă sunt independente, aparțin Federației. Rapidul a fost o echipă mai bună ca noi, rezultatele o confirmă, au terminat pe un loc promovabil pe merit, au făcut demersurile necesare pentru a-și susține cauza, un lucru normal. Problema însă stă în respectarea regulamentelor. După ce criterii au judecat Comisiile acordarea licențelor? Cine are dreptate TAS sau FRF? Pentru că nu este normal ca un dosar, a cărui soluție deja a fost anunțată, bazată pe regulamentele interne, să fie desființată de forurile internaționale. Asta denotă ori incompetență, ori rea credință în administrarea probelor de la dosar. Și nu din partea TAS-ului!
Fotbalul românesc nu poate crește decât prin atragerea investitorilor care își doresc să performeze prin crearea condițiilor regăsite în campionatele de succes. Într-un asemenea haos, nu numai că nimeni nu se mai încumetă să investească în fotbal, dar și cei mai entuziasmați patroni actuali se vor retrage.
Oare de ce toată lumea care vorbește de telenovela Clinceni – Rapid spune că „numai în România se poate întâmpla așa ceva”? Pentru că așa e! Ne simțim înșelați ca societate sportivă. Repet, nu pe criteriu sportiv, căci am terminat pe locul 4, însă pe cel legislativ. Noi am fost anunțați că am promovat. Normal, unde e lege nu-i tocmeală. Dar legile sunt făcute pentru a fi încălcate! Din păcate, am simțit-o pe entuziasmul, investiția și sufletul nostru! Nu căutăm vinovați, însă așteptăm explicații!

CIPRIAN URICAN
DIRECTOR TEHNIC F.C. CLINCENI

Mihai Andries 01 Jul. 2014, 12:03 Campionat
Pe aceeași temă