Uniunea Suporterilor Petroliști, întâlnire cu reprezentantul principalului finanțator. Sursa tensiunilor, neatragerea altor parteneri, riscul încheierii colaborării sau promovarea, printre subiectele discutate

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Dec. 2018, 12:16 Actualizat: 15 Dec. 2018, 12:21 Campionat
Uniunea Suporterilor Petroliști, întâlnire cu reprezentantul principalului finanțator.  Sursa tensiunilor, neatragerea altor parteneri, riscul încheierii colaborării sau promovarea, printre subiectele discutate

Jucătorii echipei Petrolul au intrat de la mijlocul acestei săptămâni în vacanță, însă nu și conducătorii și suporterii. Joi, Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) s-a întâlnit cu reprezentantul principalului finanțator al clubului ploieștean, firma Veolia, pentru a discuta despre activitatea grupării și problemele întâlnite după promovarea în Liga 2. La întâlnire au luat parte și alți doi reprezentanți ai Veolia, însă niciunul al Petrolului.

  • USP are ca principal scop, potrivit prezentării de pe pagina sa de facebook, reprezentarea suporterilor petroliști, promovarea și protejarea imaginii, istoriei și a tradiției echipei de fotbal Petrolul.

 

După întâlnirea cu Mădălin Mihailovici, suporterii au emis un comunicat în care au expus opt puncte avute în discuție, printre subiectele discutate numărându-se reducerea numărului suporterilor prezenți la meciurile de acasă, obiectivul promovării, neatragerea altor investitori, viitoarea bază de antrenament a echipei sau impactul pe care l-ar avea asupra Petrolului posibilitatea ca Veolia să-și pierdă contractul pentru serviciul de termoficare al Ploieștiului.

Iată întreg comunicatul:

„Informare întâlnire USP- Mihailovici!

În sfârșit, după îndelungi insistențe, azi a avut loc o întâlnire între domnul Mădalin Mihailovici și reprezentanții USP-ului, la sediul clubului, alături de CEO Veolia participând și Alexandru Moldovan, director Veolia și Dragoș Ferariu, avocat Veolia. Încercând să sintetizăm cele discutate în aproape o ora și jumătate, ar fi de spus următoarele:

1. Am solicitat o comunicare periodică directă între USP și domnul Mihailovici, rămânând stabilit să ne întâlnim cel puțin de două ori pe an, în pauzele competiționale.

2. Parteneri grei, alături de Veolia, nu au venit până acum, din două motive, conform domnului Mihailovici: a echipei și a suporterilor. Echipa nu s-a exprimat la un nivel mulțumitor, iar din tribună se scandează „demisia” etc. Am explicat că sursa tensiunilor a fost antrenorul Grozavu, că suporterii la Ploiești sunt vulcanici, după cum bine se știe; speră ca odată cu promovarea să mai apară și alte companii puternice alături de club. Până acum au fost doar unele discuții prin care se dorea de fapt ori preluarea echipei de către alții, ori scenarii fantasmagorice cu oameni din străinătate fară a avea nicio intenție reală de a investi la Petrolul.

3. Nu se pune problema deocamdată a constituirii vreunui SA, momentan încă suntem la faza de construcție a unui club și actuala formă de organizare este potrivită mai bine acestei faze.

4. Nu are niciun impact asupra activității clubului faptul că Veolia va pierde (dacă îl va pierde) servicul de termoficare al Ploieștiului (care numai în această iarna îi va aduce oricum pierderi de 5 milioane de euro). „Zvonurile privind problemele legate de finanțarea activității clubului sunt la fel de adevărate ca acelea care mă dau candidat la funcția de primar al Ploieștiului”. Adică aberații.

5. Credeți că se poate promova cu actualul lot? Răspuns: „La limită. Se va face o analiză în perioada imediat următoare, atât a lotului de jucători cât și a staffului și vom vedea ce schimbări vom face.”

6. Acel raport al firmei care se ocupă de organizarea clubului, de analizarea/evaluarea activității tuturor salariaților, de la femeia de serviciu la președinte, va fi gata pe 20 decembrie. Alexandru Moldovan, care se ocupă de această problemă, a zis că undeva la sfârșitul lui ianuarie 2019 va fi gata și modelul organigramei care ar urma să fie implementat, urmând ca apoi să se parcurgă pașii pentru a ajunge la acea formă de organizare (au fost aduse în discuție aici evident problemele legate de marketing, scouting, CCJ, FCPTV, muzeu). S-a discutat și despre prezența la meciurile de acasă („mă așteptam să vină mai multă lume la meci”) și despre parteneriatul cu O.Lyon și cu Plzen (toate la timpul lor).

7. „Peste câțiva ani, luăm în calcul identificarea unei locații/teren în vederea cumpărării/concesionării pe care să se construiască viitoare bază de antrenament a Petrolului”.

8. Aveți ceva să-mi reproșați?
– declarația cu mutatul echipei din oraș: era pentru cine trebuia să audă. Nu s-a pus problema și nici nu se va pune vreodată.
– plecatul mai devreme de la meciul de la Popești: nu pot să nu fiu suporter, nu îmi placea ce vedeam pe teren.
– suporterii trepanați: sunt unii care sunt veșnic nemulțumiți, care au în spate anumite persoane.”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Dec. 2018, 12:16 Actualizat: 15 Dec. 2018, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă