Unirea, strivită la Timișoara!

Marius ANGHEL 22 Sep. 2012, 20:29 Campionat

Trupa lui Vali Velcea și-a umilit adversarii, câștigând la scor, 4-1, fără a se întrebuința foarte serios. Această primă victorie a lui ACS în liga secundă se datorează faptului că jocul bănățenilor începe să se lege, dar trebuie să se țină cont că Unirea s-a prezentat extrem de modest la Timișoara.

Prima repriză s-a jucat aproape în întregime în jumătatea de teren a oaspeților. Mijlocașii laterali Bălace și Goge, împreună cu vârful retras Boldea au produs multă panică în apărarea Unirii, reușind destule combinații pentru ca puținii spectatori de pe stadionul „Dan Păltinișanu” să spere în continuare că echipa în alb-negru va fi una dintre candidatele la promovare.

Timișorenii au deschis scorul după doar trei minute: Goge a tras bine de la 16 metri, portarul Tiuț a respins cu greu în lateral, dar Bălace a fost pe fază și a împins mingea în poarta goală din doi metri. Până la pauză, ACS Poli mai puteau marca de două ori, însă Goge și Boldea nu au profitat de șansele avute.

La cinci minute după pauză, Bucurică a semnat primul șut pe poartă al echipei din Alba Iulia. În rest, plictiseală până în ultimul sfert de oră, când gazdele au mai apăsat puțin pedala de accelerație, pentru îmbunătățirea golaverajului. În minutul 78, când Petre Goge a punctat pentru 2-0, profitând de o respingere slabă a lui Tiuț. După doar un minut, s-a făcut 3-0: Enciu a tras la poartă, Tiuț nu a reușit să rețină, iar Boștină a marcat în poarta goală, furând mingea din fața lui Bălace. Boștină a reușit performanța de a marca a doua oară (vole din marginea careului), la doar 18 minute după ce a intrat pe teren.

S-a terminat 4-1, oaspeții marcând golul de onoare în ultimul minut, prin Mândrușcă, în urma unui corner.

ACS POLI TIMIȘOARA – UNIREA ALBA IULIA 4-1
Bălace ‘3, Goge ’78, Boștină ’79, ’84 / Mândrușcă ’90

Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Poparadu (cpt.), Artean (Dobricean ’57), Bălace – Boldea (Al. Boștină ’65), S. Szekely (Enciu ’73).
Antrenor: Valentin Velcea

Tiuț – Fulea, Schuller (Potopea ’85), Bumbac, Bucurică – Oară (Olar ’80), Istrate, M. Oprea (cpt.), M. Petrescu – Mândrușcă, S. Mureșan.
Antrenor: Stelian Gherman

Articol scris de Radu FAUR

Marius ANGHEL 22 Sep. 2012, 20:29 Campionat
Pe aceeași temă