Unirea e lider în play-out. Balint: „Ne-am relaxat și asta era să ne coste”

Mihai Andries 13 May. 2014, 19:01 Campionat
Unirea e lider în play-out.** Balint:

Unirea Tărlungeni a făcut un nou pas spre menținerea în al doilea eșalon al fotbalului românesc, astăzi echipa antrenată de Laszlo Balint reușind să o învingă pe Rapid CFR Suceava cu 3-2, într-o partidă din play-out-ul Ligii 2, Seria 1. 

Brașovenii au deschis repede scorul, în minutul 10 Neculai marcând după o centrare a lui Elek. După alte zece minute, Elek a luat la țintă bara porții oaspeților cu un trasor de pe la 25 de metri, după care elevii lui Laszlo Balint s-au întrecut în ratări. Portarul sucevean Hânțescu a intervenit incredibil la șuturile trimise din careu de Marcăș și L. Nicolae, iar când acesta a fost învins, L. Nicolae a ratat incredibil, din doi metri. S-a făcut 2-0 în minutul 37, Elek, servit perfect de Tatarciuc, reușind să puncteze. În partea a doua, după ce Sumanariu și Ionesi au nu au găsit spațiul porții lui Dărăbanț, oaspeții au redus din handicap prin același Sumanariu. Cu un sfert de oră înainte de final, Hânțescu l-a faultat în careu pe Postolache în postură de ultim apărător și a fost eliminat. L. Nicolae a transformat lovitura de la 11 metri și a risipit emoțiile. Totuși, scorul final a fost stabilit de oaspeți, Ferariu marcând frumos, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. 

În urma acestui suuces, Unirea Tărlungeni a urcat pe prima poziție a clasamentului, cu 27 p, fiind acum la șapte lungimi de primul loc retrogradabil. 

„O victorie care ne apropie de îndeplinirea obiectivului. Am controlat prima repriză, în care, pe lângă cele două goluri am mai avut câteva ocazii mari. În partea a doua ne-am relaxat și asta era să ne coste. Am suferit, iar oaspeții puteau să ne pedepsească. Deși am câștigat, emoții mai sunt, nu suntem încă salvați. Orice rezultat negativ te apropie de locurile retrogradabile. Din fericire, până acum noi am avut o constanță în joc și în rezultate”, a declarat la final antrenorul Laszlo Balint.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI – RAPID CFR SUCEAVA 3-2

Marcatori: Al. Neculai ”11, Elek ”37, L. Nicolae ”79 – pen. / Sumanariu ”73, Ferariu ”86

Dărăbanț – Vlăsceanu (Bg. Dobrea ”46), Tatarciuc, Frîncu, Iaru – Antoche, Brujan (S. Marin ”57) – L. Nicolae (cpt.), Al. Neculai, Marcăș – Elek (A. Postolache ”76)
Antrenor: Laszlo Balint

Hînțescu – D. Bălan, Velescu, I. Sava, I. Plămadă – Cerlinca (Vornicu ”76), Sumanariu, C-tin. Ferariu, Golofca – M. Negru (cpt.)(Bîgu ”46), Ionesi (Ct. Pascal ”78)
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Hînțescu ”77 (roșu direct)

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 200; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Adrian Popescu (Craiova); Jucătorul meciului: Robert Elek

Sursa: Transilvania Expres

Mihai Andries 13 May. 2014, 19:01 Campionat
Pe aceeași temă