Comitetul Executiv al FRF a făcut o completare în privința participantelor la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Regula are în vedere echipa din Liga 2

Marius ANGHEL 27 Feb. 2017, 16:59 Liga 2
Comitetul Executiv al FRF a făcut o completare în privința participantelor la barajul de menținere/promovare în Liga 1.** Regula are în vedere echipa din Liga 2

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a luat, în ședința de astăzi, 27 februarie, o decizie în privința meciului de baraj pentru promovarea în Liga 1. Membrii CEx au aprobat completarea Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) cu o nouă regulă ce privește reprezentanta Ligii 2 din acest baraj. În cazul în care ocupanta locului 3 la finalul sezonului regulat al eșalonului secund nu îndeplinește condițiile de participare în prima ligă, locul acesteia va fi luat de următoarea clasată care îndeplinește aceste cerințe.

Cu alte cuvinte, dacă echipa din Liga 2 nu are licența pentru a evolua în Liga 1, aceasta nu poate participa la baraj, cu toate că a încheiat sezonul pe locul care îi permitea acest lucru. Interesant este și faptul că această măsură nu se aplică și echipei din Liga 1 care joacă acest baraj, deoarece, la rândul ei, ar putea să nu aibă licența de a continua în primul eșalon. În cazul acesteia se aplică depunctarea, nu și retrogradarea.

Iată textul aprobat de membrii CEx care completează ROAF: „În situația în care la finalul sezonului competițional echipa din Liga a 2-a ce are dreptul de a participa la jocul de baraj pentru promovarea în Liga I nu îndeplinește condițiile de participare în Liga I, jocul de baraj urmează a fi disputat de următoarea cel mai bine clasată echipă din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga I”.

La finalul campionatelor din Liga 1, respectiv Liga 2, ocupanta locului 6 din play-out-ul primei ligi, respectiv ocupanta locului 3 din liga secundă, se vor întâlni într-un baraj tur/retur pentru menținerea/promovarea în Liga 1.

Sezonul trecut, Dunărea Călărași (locul 2 din play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2) și UTA Bătrâna Doamnă (locul 2 din play-off-ul Seriei 2 a Ligii 2) au jucat barajul pentru calificarea la barajul de promovare/menținere în Liga 1. Arădenii au câștigat cu 5-4 la general „dubla” cu Dunărea (1-3 la Călărași și 4-1 la Arad, după prelungiri), iar cu FC Voluntari au pierdut cu 0-3 în Ilfov și au câștigat cu 1-0 la Arad, ratând astfel șansa promovării în Liga 1.

Altfel, s-a aprobat „ca diminuarea cu 20% a taxelor pentru Liga a 2-a, astfel cum a fost aceasta stabilită în ședința anterioară a Comitetului Executiv, să se aplice și cluburilor care și-au achitat obligațiile financiare anterior adoptării hotărârii Comitetului Executiv din 25.01.2017.”, dar și „ca procedura privind ratificarea acordurilor dintre cluburi și jucători să rămână nemodificată, urmând ca, până la proxima ședință a Comitetului Executiv, Departamentul Financiar al FRF să comunice impactul bugetar în situația modificării cuantumului taxei pentru aceste acorduri”.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 27 Feb. 2017, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă