Un punct pe lună! Foresta a obținut primul punct din 22 octombrie încoace, după 1-1 cu Dunărea Călărași. Steaua i-a luat toată energia

  • Sucevenii rămân „fără aer” în liga secundă, după un început de campionat care le-a dat doar speranțe deșarte la promovare. Acum au ajuns la șase meciuri consecutive fără victorie.


La Suceava parcă totul s-a dărâmat după meciul de Cupă cu Steaua, cel mai important din acest an pentru moldoveni. Până la acel joc, Foresta era văzută drept una dintre primele candidate la promovare, iar lucrurile păreau că merg de minune pentru formația lui Cristian Popovici. Sucevenii aveau atunci nouă rezultate consecutive în care nu pierduseră, dintre care opt câștigate, și nimeni nu anticipa perioada neagră ce avea să vină. După meciul cu Steaua au urmat cinci înfrângeri la rând, iar sucevenii au uitat de visul promovării.

În această atmosferă dezamăgitoare pentru gazde s-a jucat partida de astăzi, din etapa a 19-a a Ligii 2, ultima a turului, cu Dunărea Călărași, o altă echipă care a dezamăgit în acest sezon, după ce în stagiunea precedentă a fost aproape de Liga 1. Meciul a fost însă unul viu, iar sucevenilor le-a revenit rapid zâmbetul pe buze, pierdut undeva prin luna octombrie. Cerlincă (9) a fost „uitat” în careu de fundașii din Călărași și a plasat mingea lângă bară, la colțul scurt, cu toată opoziția portarului Cezar Lungu.

După gol, registrul s-a schimbat. Foresta s-a retras în apărare, cu teama echipei care n-a câștigat de șase jocuri, iar Dunărea a preluat inițiativa. „Haideți, ne-am muiat!”, le-a strigat fostul stelist, Daniel Bălan, colegilor. Norocul gazdelor a fost că posibilitățile ofensive ale Dunării erau limitate. Zivanovic (28) n-a reușit să tragă decât în portar, după o minge-cadou de la Masella, iar lovitura de cap a lui Șandru (40) a mers în brațele aceluiași Hînțăscu.

Foresta a mai încercat să fie periculoasă pe contraatac, dar fără mari realizări, iar pierderea de viteză sesizată de Bălan avea să fie taxată. Dunărea a continuat să alerge mai mult și să fie mai prezentă în careul advers, iar golul a venit de la Ibrian (69, foto principal și foto jos 2), în urma unui corner și un assist al lui Matei. La faza de dinainte, Ibrian (foto jos 1) trimisese și atunci mingea în plasă lângă colțul scurt al porții lui Hînțăscu, dar reușita a fost anulată pentru offside.

Golul le-a dat și mai multă viteză oaspeților, care au simțit că sunt superiori. Le-a trecut repede, însă, și jocul a devenit unul dezordonat. Luciditatea a dispărut în spatele precipitării și forței. Mingea s-a plimbat de la un careu la altul, dar fără să existe finalizare și s-a încheiat 1-1, un punct care nu scoate Foresta din criză și nu ajută cu mult nici Dunărea.

Finalul turului prinde Foresta pe locul 9, cu 23 de puncte, iar Dunărea pe locul 12, cu 20 de puncte. În următoarele două etape din acest an, primel din retur, sucevenii joacă acasă cu Unirea Tărlungeni și în deplasare la UTA Bătrâna Doamnă, iar călărășenii merg la Dacia Unirea Brăila și apoi au meci pe teren propriu cu Metalul Reșița.

FORESTA SUCEAVA – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI     1-1
Andrei Cerlincă 9′ / Florinel Ibrian 69′

Hînțăscu – D. Bălan (cpt.), D. Lung, Masella, Semeghin (Rz. Avram 20′) – Cerlincă, Dănilă (Strugariu 76′), Vl. Stănescu (Bujor 81′), Drugă – Căinari, Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Niga – A. Mutu, Bosănceanu, Coroamă
Antrenor: Cristian Popovici

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Ibrian, Sil. Matei, Bg. Șandru – V. Petre, Preoteasa (Licu 46′), P. Radu, Zivanovic (Bg. Danciu 90+1′) – Ciocâlteu (Al. Dincă 90+3′), Val. Balint
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Dat, G. Toma, Lucan
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 800; Arbitru: Cristian Codrea 3; Asistenți: Radu Despa 3 și Cristian Nicolae Lucaci 3 (toți din Baia Mare); Jucătorul meciului: Andrei Cerlincă 3.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: captură DigiSport

Pe aceeași temă