Un nou meci de infarct în Trivale! FC Argeș a obținut cu mari emoții victoria în fața Olimpiei. Arbitrul a dictat un penalty inexistent

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 16:08 Campionat

FC Argeș a obținut o victorie foarte importantă pentru economia clasamentului și a reușit să se îndepărteze de zona minată a clasamentului. Echipa din Trivale s-a impus, sâmbătă după amiază, cu 2-1 în confruntarea de pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare și s-a distanțat la opt puncte de ultimul loc retrogradabil, care este ocupat în acest moment de Pandurii Târgu Jiu.

Disputa cu sătmărenii a fost una destul de echilibrată cu ocazii de ambele părți. Piteștenii au început foarte bine meciul și în primele zece minute puteau deschide scorul. Contrar cursului jocului, Olimpia a avut șansa de a marca în urma unei lovituri de pedeapsă acordată foarte ușor de centralul Florin Miron. Atacantul ardelenilor, Robert Villand a plonjat în careu ca în bazin după ce a fost talonat de Bogdan Vișa. Centralul a indicat punctul cu var, însă Octavian Popescu a ghicit colțul pe care a bătut Ciprian Brata.

După pauză, alb-violeții au reușit să deschidă scorul prin mijlocașul Ionuț Năstăsie, care a prins un șut de senzație de la marginea careului la care portarul Florin Muntean nu a avut nicio reacție. Cu o jumătate de oră înainte de final, piteștenii și-au dublat avantajul pe tabela de marcaj. Nou-intratul Alin Popa a finalizat o acțiune de pe stânga cu un șut plasat din interiorul careului la care gooalkeperul oaspeților a fost simplu spectator. Portarul Octavian Popescu a fost din nou îngerul păzitor pentru FC Argeș după ce a blocat șutul lui Cristi Munteanu din câțiva metri.

Satu Mare a redus din handicap prin Dumitru Muntean, care a bătut splendid o lovitură liberă din marginea careului, mingea lovind transversala și depășind linia porții. Însă arbitri nu au văzut că balonul depășise linia și l-au creditat pe Olivier Lusamba cu golul, care împinsese balonul cu capul din 2 metri. Ultimul sfert de oră a fost unul de infarct pentru piteșteni, care au scăpat ca prin urechile acului de primirea unui nou gol. Miholca a irosit două mari ocazii, iar FC Argeș a reușit să bifeze al doilea succes din cele trei partide jucate sub comanda cuplului de interimari Eduard-Ciobanu.

Penalty inexistent dictat de Miron

Centralul Florin Miron a avut o manieră de arbitraj care i-a scos din sărite pe oficialii clubului din Trivale, dar și pe stactatorii care au asistat la partidă. Cavalerul fluierului a dictat o lovitură de la 11 metri pentru oaspeți la o cădere în careu a lui Villand. Reluările tv au arătat clar că contactul dintre fundașul gazdelor Bogdan Vișa și atacantul oaspeților a fost în afara suprafeței de pedeapsă.

Miron a avut o prestație destul de slabă pe toată durata meciului și nu a sancționat cu cartonaș galben tragerile de timp ale portarului Olimpiei căruia îi trebuiau aproape două minute să repună mingea în joc când aceasta ieșea în afara terenului. Cavalerul fluierului a prelungit meciul cu 6 minute, deși îi arătase colegul său Iulian Mihai să arate doar 4 minute suplimentare!

FC ARGEȘ – OLIMPIA SATU MARE  2-1 (0-0)
Ionuț Năstăsie 52′, Alin Popa 60′ / Olivier Lusamba 75′

Oct. Popescu – Tofan (D. Oancea 59′), Cotigă, Vișa, Șerbănică – Andr. Panait, I. Șerban (A. Popa 46′), I. Năstăsie (Nilă 82′), Rob. Grecu – D. Andrei, Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Stan, C-tin. Stoica, Ct. Barbu
Antrenor: Augustin Eduard

Fl. Muntean – Fl. Achim, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura – D. Muntean, Villand, Miholca, Brata – Jurj (Nemeș 83′), Lusamba
Rezerve: Șuta – Chitaș, D. Vincze, Cocian, Nemeș, Cubaș, Szasz
Antrenor: Zoltan Ritli

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 1.200; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 19 Nov. 2017, 16:08 Campionat
Pe aceeași temă