Foresta a câștigat, sâmbătă, în etapa a 6-a a Ligii 2, pe teren propriu, primul punct în acest sezon, după ce a remizat, scor 1-1, cu Metaloglobus București.
Dacă până acum, în primele cinci etape antrenor principal a fost Florin Cristescu, la meciul cu bucureștenii Foresta a fost condusă de pe bancă de secunzii Khalil Chakroun și Bogdan Tudoreanu. Sucevenii au de la mijlocul săptămânii trecute un nou antrenor principal, pe portughezul Nuno Pedro, însă contractul acestuia încă nu a fost înregistrat la FRF, astfel că nu a putut lua loc pe bancă.
La finalul meciului cu Metaloglobus, din partea Forestei, la conferința de presă au participat principalul Nuno Pedro și secundul Khalil Chakroun, acesta din urmă, rezident în România în ultimii trei ani, îndeplinind și rolul de translator.
„Suntem la început de drum, avem mult de muncă, dar o vom lua pas cu pas. Până la etapa viitoare sper să mai legitimăm o parte dintre jucătorii care se antrenează la Suceava de mai multe zile, și să devenim astfel mai puternici. La o primă impresie, ca și valoare, eșalonul al doilea din România, este apropiat de Liga a 3-a portugheză”, a declarat Nuno Pedro (35 de ani), care în sezonul trecut a antrenat gruparea lusitană Grupo Desportivo Gafanha, din Liga a 3-a.
La rândul său, Khalil Chakroun a precizat că acest rezultat reprezintă un nou început pentru Foresta. „Acest punct reprezintă pentru noi o bornă de la care să începem să construim. Vor mai veni jucători, și cred că la Suceava avem condiții foarte bune pentru a face performanță. Țin să-i felicit pe fotbaliștii care au intrat pe teren în meciul cu Metaloglobus pentru dăruire și pentru risipa de efort pe care au făcut-o. De asemenea, mulțumim și publicului care a venit să ne susțină și sperăm ca, numărul spectatorilor să crească de la meci la meci, în urma evoluțiilor noastre”, a precizat Chakroun.
După șase etape din noul sezon al Ligii 2, Foresta are un singur punct acumulat și are un golaveraj dezastruos: 2-40. În runda a șaptea, echipa suceveană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Academica Clinceni.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU