Un meci care trebuia jucat

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 16:53 Campionat

Sport Club Bacău și FC Clinceni s-au întâlnit sâmbătă dimineață într-un joc fără miză, iar acest lucru s-a văzut din plin în prima repriză, când ocaziile clare au lipsit. Doar câteva șuturi de la distanță expediate de Kone și Hurdubei au mai alungat plictiseala, la care s-a adăugat replica spumoasă a lui Dumitriu, după ce o intervenție a sa a fost sancționată cu fault de arbitra partidei: „Doamna, da” ce-am făcut???”

Probabil că mitanul secund s-ar fi desfășurat după același tipar dacă băcăuanii n-ar fi deschis scorul rapid, în minutul 48. Hurdubei a centrat de pe aripa stângă, iar Căinari a trimis o boltă inteligentă cu capul, de la 14 metri, peste Lungu, care era ieșit la 6 metri. Nouă minute mai târziu, lovitura de cap a lui Adăscăliței a fost respinsă de pe linia porții de apărarea ilfoveană, iar în minutul 60 a ieșit la rampă Viorel Tănase cu ale sale năstrușnice schimbări. Tehnicianul gazdelor și-a trimis în teren „copilul” Bogdan Rusu, iar acesta l-a răsplătit din plin, cu o lovitură liberă de la 25 de metri executată cu un șut care a ieșit în aut de margine.

Golul egalării a venit după ceea ce a devenit un șablon: corner-cap-gol. De data aceasta, la serviciu s-a aflat Pătrașcu, iar la finalizare Vițelaru. Un minut mai târziu, Sascău s-a dat în spectacol și a fost eliminat după ce a primit al doilea galben în urma unei intervenții cu ambele picioare în față. În minutul 77, Tănase și-a continuat și el recitalul introducând un mijlocaș defensiv, dar gazdele au irosit ocazia de a câștiga în minutul 84, atunci când Lungu a respins penalty-ul executat de căpitanul Hurdubei.

Doi dintre cei mai buni oameni ai gazdelor au fost Alexandru Țuțu și Răzvan Adăscăliței, cei cărora antrenorul le-a dat cu flit tot sezonul. La final, Viorel Tănase a explicat savant de ce nu a promovat niciun jucător de la echipa de juniori a clubului în play-off: „eu aveam obiectivul meu personal”.

Promovarea juniorilor e pentru fraieri. Nu știm ce obiectiv personal avea Tase, dar, după mina arogantă afișată, probabil că a fost acela de a nu câștiga niciun meci acasă în play-off. Și i-a ieșit.

SC BACĂ‚U
FC CLINCENI
1-1

Căinari 48 / Vițelaru 74

Oltean – Luncanu, Adăscăliței, Burcă, Sascău – Dumitriu, Țuțu – Căinari (Șchiopu 90+2), Cl. Tudor (Taban 77), Hurdubei – Predoiu (B. Rusu 60). Antrenor: Viorel Tănase.

C. Lungu – St. Stancu, A. Nițu (Marciuc 27), Vițelaru, Straton – I. Roșu (Pușcaș 46), Olariu, Pătrașcu, C. Dedu – Vl. Rusu (Vențer 68), Kone. Antrenor: Florentin Rădulescu.

Cartonașe galbene: Predoiu (min. 20), Dumitriu (min. 62), Sascău (min. 72 și 75), Burcă (min. 90) / Pătrașcu (min. 32), Vițelaru (min. 74), Straton (min. 79).
Cartonaș roșu: Sascău (min. 75).
Arbitru: Cristina Mariana Trandafir (București); Asistenți: Dan Lucian Ilieș (Brașov) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș).
Spectatori: 100   

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 07 Jun. 2014, 16:53 Campionat
Pe aceeași temă