Un derby așa cum trebuie să fie! 10.000 de fani au urmărit debutul cu victorie a lui Mulțescu, în fața lui Lobonț. Petrolul – „U” Cluj 1-0

A fost genul de partidă de care fanii se bucură, pur și simplu, pentru că se joacă. A avut ceva din aerul partidelor din ligile inferioare ale țărilor civilizate. Acel aer plăcut de respirat, unde fanii merg în tribună din tradiție și dragostea pe care n-o pot explica unui necunoscător, fără să-i intereseze liga în care joacă echipa.

Petrolul – „U” Cluj a avut câteva ingrediente pe care te chinui să le găsești la majoritatea meciurile din Liga 1. A fost un meci jucat cu aproape 10.000 de suporteri în tribune, statistică pe care se pot lăuda că au depășit-o doar 14 partide din actualul sezon în Liga 1. Pe lângă fani, a avut „culoare”, ambiție, energie și toate acestea au fost puse în scenă pe o arenă care arată occidental.

Toate acestea au existat pentru că cele două echipe au ceva ce nu se poate cumpăra niciodată. Sunt două echipe cu istorie, cu povești, cu amintiri și cu o tradiție în Liga 1, care le păstrează chiar și astăzi pe locurile 4 și 5 în topul sezoanelor petrecute pe prima scenă.

Pe băncile tehnice, Petrolul – „U” Cluj a fost un meci al generațiilor. Gigi Mulțescu a ajuns să se dueleze cu Bogdan Lobonț, pentru o promovare vizată de toată lumea, indiferent de vârstă sau de etapa carierei în care se află. Pe teren au fost nume care sună cunoscut pentru orice microbist din România, iar toate aceste „ingrediente”, enumerate mai sus, garantau că partida nu poate fi una peste care să treci ușor cu vederea.

Moldoveanu, golul de CNN

Meciul a avut „nerv” din start. Pîrvulescu a fost cel mai periculos om al lui „U” Cluj, dar șuturile sale s-au dus departe de poartă, iar din echipa Petrolului, Șaim a fost cel mai activ. Asta până să intre în scenă Robert Moldoveanu și să capteze toată atenția. Pasă a lui Șaim și foarfecă de senzație a jucătorului trimis de Dinamo la Ploiești, iar golul săptămânii în România l-a făcut și pe Cosmin Contra să se ridice în picioare (29). Era 1-0 și Petrolul revenea în apropierea echipelor de pe primele 3 locuri. Gavra (30) a vrut să-l copieze pe Moldoveanu, dar nu i-a ieșit, iar finalul reprizei a adus mai mulți nervi decât faze finalizate cu șuturi.

Avantajul a părut ușor de gestionat de Gigi Mulțescu, în repriza a doua. Gazdele puteau majora scorul. Chindriș (50) și Arnăutu (52) au avut șansele începutului de repriză. Moldovean (62) și Pușcaș (63) puteau și ei să facă 2-0, în timp ce Lobonț căuta în zadar soluții pentru resuscitarea ofensivă. Speranțele sale s-au evaporat la cartonașul roșu primit de Berci (89).

Mulțescu l-a învins pe Lobonț și SMURD-ul repune Petrolul în calculele realiste ale promovării. „U” Cluj rămâne pe 3, dar Petrolul e la doar un punct în spate, în timp ce Academica Clinceni ia avans și Sportul Snagov o poate imita dată bate mâine la Arad.

PETROLUL PLOIEȘTI – UNIVERSITATEA CLUJ   1-0
Robert Moldoveanu 29′

C. Lungu – Borța, Ghinga, Cr. Pușcaș, Țigănașu – Bucșa, Kozoronis (M. Chindriș 46′) – Șaim Tudor, Laur. Marinescu (cpt.)(Sarris 84′), Rob. Moldoveanu – Arnăutu (Bg. Rusu 79′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Alb. Olaru, Ștefănescu, Țicu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Dur-Bozoancă – Andr. Cordoș, Abrudan, Berci – Al. Coman, Gab. Giurgiu (cpt.)(Axente 60′), Sepsi, Taub – Nic. Pîrvulescu, Gavra (G. Florescu 77′), N. Janos (Hațiegan 65′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – I. Ursu, Căpușă, K. Twumasi
Antrenor: Bogdan Lobonț
Eliminare: Dan Berci 89′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Spectatori: 10.000; Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și Adrian Popescu (Craiova); Rezervă: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Observatori: Ioan Cristea (București) și Ciprian Anton (Suceava).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures / Petrolul Ploiești și George Filip / (Mediafax foto)

Pe aceeași temă