„U” Cluj s-a întors! Victorie lejeră la debutul în Liga 2, cu Metaloglobus

Lung a fost drumul Universității Cluj până să depășeacă faza partidelor cu echipe din comune și sate! S-a terminat astăzi, când echipa lui Falub a început jocurile dintr-o ligă mai civilizată. O ligă în care clujenii sunt favoriți la promovare, într-un sezon cu nume mai sonore ca oricând în anticameră Ligii 1.

„Slavă ție, studenție!”, s-a auzit de la peste 100 de kilometri de Cluj, la Târgu Mureș, pentru că pe stadionul „șepcilor roșii” singurul „U” care se vedea era cel de la Untold.

Chiar și așa, echipa lui Adrian Falub a arătat din start ca o favorită. Metaloglobus, un fel de „lucky loser”, care a rămas în Liga a 2-a doar pentru că CS Afumați n-a mai vrut să joace la acest nivel, a făcut față cu greu ritmului impus de clujeni. Cu experimentații Abrudan, Giurgiu și Florescu între titulari și cu șapte jucători veniți în vară, în special de la Viitorul, „U” Cluj a controlat meciul. Kosnic (15), Coman (22) și Gavra (37) au trecut pe lângă primul gol al sezonului. Acesta avea să vină, în schimb, de la fostul internațional George Florescu.

Decarul clujenilor a fost pentru jucătorii lui Metaloglobus un fel de Iniesta. Pase cu o lejeritate care sărea în ochi, dar și un șut puternic care a făcut 1-0 pentru U (38). Ene, tot un jucător crescut de Viitorul, a trecut și el peste gol și clujenii conduceau la pauză, în căldura toropitoare de la Mureș.

În partea secundă, același registru. Clujenii mult superiori adversarilor și golul doi a venit de la achiziția verii, Cristian Gavra. Dribling pe lângă Sava și șut din unghi, pe sub Anca-Trip (48). Primul obiectiv era bifat, iar clujenii au jucat cu și mai mare relaxare și au ratat câteva ocazii.

UNIVERSITATEA CLUJ – METALOGLOBUS BUCUREȘTI 2-0
George Florescu 38′, Cristian Gavra 48′

Dur-Bozoancă – Căpușă, Abrudan, Kosnic, Taub – G. Giurgiu (cpt.), G. Florescu – D. Dumitrescu (Hațiegan 77′), Cr. Ene (Oct. Ursu 62′), M. Coman (Goga 77′) – Gavra
Rezerve neutilizate: Albuț – Andr. Cordoș, Kofi, Takacs
Antrenor: Adrian Falub

Anca-Trip – Pham Huy, Caramalău, Sava, Sane – Șt. Niculae, Ant. Popa, Bîrsan (V. Vlad 46′), Culda (Val. Andrei 65′) – Ghenovici (cpt.), Potecea (Dr. Bătrînu 90+1′)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – G. Coman, Negotei, Gafaru
Antrenor: Bogdan Andone

Stadionul: Transil (Târgu Mureș); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Paul URSACHI (Mediafax foto)

Pe aceeași temă