„U” Cluj își joacă șansele la promovare la Timișoara. „Am încredere că jucătorii au acel caracter care să-i facă să reacționeze. Este obligatoriu să câștigăm”

Universitatea Cluj își joacă promovarea în ultimele șase etape. Ardelenii sunt pe locul 3 și speră să aibă măcar șansa barajului. Sportul Sangov și Petrolul sunt la trei, respectiv patru puncte în spatele clujenilor, care au nădejde și la situația în care Chindia se va încurca în ultimele meciuri, pentru a prinde locul 2.

Oficialii Universității se bazează pe orgoliul și experiența fotbaliștilor antrenați de Bogdan Lobonț. În special de la cei opt jucători cu experiență în Liga 1 se așteaptă o reacție pozitivă. „Echipa sigur a fost afectată, dar am încredere că au acel caracter care să-i facă să reacționeze. Nu s-a schimbat foarte mult situația, dar trebuie să reacționăm. Să nu mai repetăm greșelile și să fim responsabili și cu răutate în joc”, a spus Ioan Ovidiu Sabău pentru ProSport.

Etapa care urmează poate fi decisivă pentru clujeni. Universitatea joacă în deplasare, cu ACS Poli Timișoara (duminică, ora 13:00), în timp ce Chindia are cel mai greu meci din ultimele șase etape rămase. Formația lui Viorel Moldovan joacă în deplasare cu Sportul Snagov (luni, ora 18:00) și aceasta este partida în care clujenii își pun cele mai mari speranțe că se vor apropia de Chindia.

„Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă antrenat de Valeriu Răchită și va trebui să fim foarte atenți. Un meci obligatoriu de câștigat”, a mai spus Sabău.

Adversara clujenilor din acest weekend, ACS Poli, luptă pentru evitarea retrogradării, după 32 de etape sitându-se pe poziția a 18-a, cu doar 26 de puncte. „U” Cluj are 66 de puncte.

Program Universitatea Cluj în ultimele etape:

ACS Poli Timișoara (d)
UTA Arad (a)
Academica Clinceni (d)
Sportul Snagov (a)
CS Balotești (d)
Pandurii Târgu Jiu (a)

Program Chindia Târgoviște în ultimele etape:

Sportul Snagov (d)
CS Balotești (a)
Pandurii Târgu Jiu (d)
Metaloglobus București (a)
Luceafărul Oradea (a)
Energeticianul (d)

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă