„U” Cluj bifează al patrulea succes consecutiv și începe să viseze la play-off. FC Bihor a avut șansa revenirii, însă a irosit un penalti

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 10:01 Campionat

În cadrul ultimei etape a turului din Liga 2, a 13-a, intermediară, FC Bihor a fost învinsă miercuri la Cluj Napoca de echipa locală Universitatea cu scorul de 2-0 (1-0). Au marcat Răzvan Greu, din penalty, în minutul 14, și Norbert Janos, în minutul 90+3, în timp ce orădenii au ratat o lovitură de la 11 metri, prin Ember, în minutul 58.

Cu toate că a plecat în ziua meciului, echipa orădeană a început bine jocul și în minutul 5 a ratat o dublă ocazie. Sulea a scăpat pe contraatac, dar a fost blocat de Niczuly, mingea a ricoșat la Trabalka, însă portarul clujean a apărat din nou. Apoi, în minutul 11, Trabalka a trimis din poziție bună, de la 12 metri, puțin pe lângă poartă.

La prima acțiune mai periculoasă a clujenilor, în minutul 14 aceștia au obținut o lovitură de la 11 metri, după ce Cocină a căzut în careu, după un contact cu Chira. Penalty-ul a fost executat bine de Răzvan Greu și deși portarul orădean Kiraly a fost pe minge, acesta nu s-a putut opune fiind nevoit să scoată balonul din plasă.

A urmat apoi un joc deschis, cu un FC Bihor care a evoluat cu mult curaj, însă ambele formații și-au mai trecut în cont câteva ocazii. În minutul 35, Cosmin Popescu de la gazde a șutat de la 14 metri, peste poartă. Apoi, în minutul 38, după o lovitură de colț, executată de Ember, mingea a fost trimisă periculos la 5 metri de poartă, de unde portarul clujean a reușit să boxeze de pe capul lui Chira. Două minute mai târziu însă, Sulea a trimis puțin pe lângă poartă din 7 metri, după o bună centrare a lui Remeș. În replică, în minutul 41, gazdele au profitat de o pasă greșită a lui Coroian, iar Greu, pătruns în careu, a șutat slab din unghi, fără probleme pentru Kiraly.

După pauză, deși clujenii au început avansat repriza a doua, orădenii au reechilibrat jocul din minutul 50, când au început să atace în valuri poarta adversă, iar după ratarea lui Sulea, din minutul 56, când acesta a reluat cu capul din doi metri de lângă bară, două minute mai târziu, bihorenii au obținut, la rândul lor, o lovitură de la 11 metri, după un fault produs asupra căpitanului Andor. A executat penalti-ul Ember. Acesta a trimis în stânga, portarul s-a dus în dreapta, dar mingea a trecut puțin pe lângă bară.

După faultul asupra lui Andor, căpitanul orădean a șchiopătat vizibil, a strâns din dinți, a mai continuat până în minutul 74, când antrenorul Dan Mănăilă a fost nevoit să-l înlocuiască. Din acel moment, orădenii nu au mai contat în atac, în timp ce clujenii pe contre, au mai pus în pericol de câteva oră poarta bihoreană, dar tânărul goalkeeper bihorean, de doar 17 ani, David Kiraly a avut două intervenții foarte bune, scoțând o dată din poziție de unu la unu, iar ulterior, cu piciorul, un șut bun din interiorul careului, din lateral stânga.

Totuși, la ultima acțiune a jocului, când se aștepta fluierul de final, după o greșeală a fundașului central Mintaș, clujenii au scăpat periculos în careu, trei contra unu, iar Norbert Janos a îndeplinit o simplă formalitate, ducând scorul la 2-0.

Mănăilă: „Sper că v-a plăcut jocul etalat astăzi de ambele echipe”

„Sper că v-a plăcut jocul etalat astăzi de ambele echipe. Îl felicit pe Mihai (n. r. – Mihai Teja, antrenorul Universității) și pe băieții lui, pentru victoria pe care au obținut-o și pentru rezultatele bune pe care le-au avut în ultimele trei partide. Păcat ca un oraș ca și Cluj să nu aibă fotbal de performanță la nivel înalt. Am dominat începutul jocului, ne-am creat două ocazii bune putem spune, dar fotbalul se joacă pe goluri. A fost penalty clar, apoi s-a echilibrat jocul, însă după ce am ratat noi lovitura de la 11 metri, nu a mai fost un joc așa spectaculos, a fost un joc la rezultat. În orice caz, eu am cuvinte de felicitări pentru băieții mei, îi iubesc necondiționat, sunt alături de ei până în ultima clipă în care putem să facem mândri județul Bihor”, le-a spus jurnaliștilor, la final, antrenorul orădenilor, Dan Mănăilă.

Teja: „Poate nu sunt cele mai reușite jocuri, dar importante sunt punctele”

„Suntem la a treia victorie consecutivă, este meritul băieților, a celorlalți dinaintea mea. S-a văzut și astăzi că jucătorii noștri, atât cât pot vor să demonstreze, vor mai mult de la ei. Poate nu sunt cele mai reușite jocuri, dar importante sunt punctele. Mi-aș dori enorm pentru ei să putem să pătrundem în play-off, dacă se poate și dacă o țin tot așa. Îi felicit pe jucători, pentru dăruire, pentru determinare, cred că acest este obiectivul principal la Universitatea Cluj”, a declarat, la rândul său, antrenorul clujenilor, Mihai Teja.

Andor: „A fost un meci de Liga I, ca și cel cu Mediaș”

Căpitanul bihorenilor, Cristian Andor, a avut din nou o evoluție bună, a scos și penalti-ul, însă s-a accidentat și a trebuit să părăsească terenul în minutul 74, nu înainte însă de a primi un cartonaș galben, care-l va face să lipsească la următorul joc, programat la Mioveni.

„În primul rând, vreau să-mi cer scuze suporterilor orădeni, care au venit la stadion și ne-au susținut. Meciul a fost unul foarte frumos, iar din punctul meu de vedere, a fost un meci de Liga I, ca și cel cu Mediaș, cu ocazii multe, contraatacuri multe, tărie la intrările la minge. Am avut și noi ocazii, iar dacă deschideam noi scorul, era altul parcursul jocului, însă, nu am marcat noi primi, la fel ca și cu Mediașul și ne-au taxat ei. Dacă marca însă Ember din penalty alta era situația”, a declarat, la finalul partidei, Cristian Andor.

UNIVERSITATEA CLUJ    2
FC BIHOR ORADEA        0

Greu ’14 – pen., N. Janos ’90+3

Niczuly (cpt.) – Butean, R. Crișan, Fl. Cordoș, Hîmpea – Cîndea, Tarcea – Oct. Ursu, C. Popescu (Keresztes 68), Greu (N. Janos 84) – Cocină (Schieb 80)
Rezerve neutilizate: Țicrea – Al. Mutu, P. Popescu, Tand
Antrenor: Mihai Teja

Kiraly – Remeș, Mintaș, Chira, Arsene (Pantea 87) – Magda, A. Coroian – Andor (cpt.)(Negrea 74), Ember, Șulea – Trabalka (Sereș 50)
Rezerve neutilizate: Egri – Novak, Haș, Cacoveanu
Antrenor: Dan Mănăilă

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca); Spectatori: 600; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și George Bogdan Duță (Bacău); Jucătorul meciului: Răzvan Greu.

În urma acestui rezultat, FC Bihor rămâne pe poziția a XI-a a clasamentului, cu 13 puncte, urmând a evolua sâmbătă, în prima etapă din retur, tot în deplasare, la Mioveni, în compania formației locale CS. De partea cealaltă, Universitatea Cluj a urcat pe locul 7, cu 19 puncte, iar sâmbătă joacă acasă cu Chindia.

Sursa: FC Bihor
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 10:01 Campionat
Pe aceeași temă