Trofeul și medaliile pentru campioana Ligii 2 nu se dau imediat după meciul de la Petroșani sau Ploiești. Când vrea să sărbătorească Chindia dacă se va menține pe locul 1

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 29 May. 2019, 13:34 Campionat

Chindia vrea să sărbătorească alături de suporteri câștigarea campionatului și promovarea în Liga 1 după 21 de ani.

Echipa antrenată de Viorel Moldovan joacă sâmbătă, de la ora 17:00, cu Energeticianul, la Petroșani, o victorie urmând să îi asigure primul loc în clasament la finalul sezonului, indiferent de deznodământul jocului Petrolul Ploiești – Academica Clinceni, programat la aceeași oră. Ilfovenii au un punct în spatele dâmbăvițenilor în acest moment și pot spera și el ca câștigarea Ligii 2 dacă Chindia nu câștigă în Valea Jiului.

„Vom organiza o festivitate la noi acasă, duminică la prânz, pe stadionul Eugen Popescu. Băieții vor primi trofeul de campioni din partea FRF, apoi vor intra în vacanță”, au declarat oficialii proaspăt promovatei Chindia Târgoviște.

Premierea ar avea loc duminică, la ora 12.00, pe arena de lângă Turnul Chindiei. Jucătorii, antrenorii și conducătorii clubului vor participa seara la un banchet de final de campionat, organizat la un local din centrul orașului Târgoviște.

Dacă Academica Clinceni va ieși campioană, atunci nici aceasta nu va fi premiată la Ploiești, unde joacă sâmbătă, ci își va primit trofeul și medaliile la Clinceni, ulterior.

Sezonul trecut, Dunărea Călărași, câștigătoarea Ligii 2, a jucat în ultima etapă în deplasare, la București, cu Metaloglobus, însă nu a primit trofeul de campioană la fața locului. Reprezentanții FRF și clubul Dunărea au mers la Călărași după aceea, iar trofeul și medaliile au fost oferite pe scările din fața clăririi Prefecturii.

Trei meciuri la ora 17:00

 

În condițiile în care echipele care promovează direct au fost stabilite de week-end-ul trecut, duelurile din ultima rundă a campionatului se dau pentru locul 3, care duce la baraj.

„U” Cluj are o misiune lejeră cu Pandurii, pe teren propriu, iar Petrolul, la două puncte în spatele lui „U”, joacă acasă cu Clinceni. Ambele meciuri, precum și cel al Chindiei de la Petroșani, vor începe la ora 17:00, doar primele două urmând să fie televizate. Petrolul ajunge la baraj dacă câștigă la Clinceni, iar „U” Cluj face cel mult egal cu Pandurii.

Cele trei partide au fost programate la aceeași oră pentru că toate au o miză importantă. „U” Cluj și Petrolul se luptă pentru locul 3, iar Chindia și Clinceni pentru prima poziție, de campioană.

Liga 1 începe pe 13-14 iulie

 

Noul sezon al primei ligi va debuta aproape de jumătatea lunii iulie. Cel mai probabil, jucătorii Chindiei nu vor avea o vacanță mai lungă de două săptămâni, la capătul unui campionat în care au reușit să îndeplinească visul suporterilor de două decenii.

Chindia va juca meciurile considerate pe teren propriu la Mioveni, cel puțin până în luna februarie a anului viitor. Între timp ar trebui ca autoritățile locale să demoleze, în regie proprie, tribuna a doua a stadionului „Eugen Popescu”, o parte a peluzei și bătrâna tabelă de marcaj. Proiectul pentru modernizarea stadionului conține și amenajarea unei căi de acces spre noua tribună a II-a dinspre Casa Armatei.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Eduard GĂ‚ISEANU / FC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 29 May. 2019, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă