Trei ani de pribegie au luat sfârșit: Pandurii revine la Târgu Jiu, dar nu va juca pe noul stadion

Mircea OGLINDOIU 09 Aug. 2018, 14:53 Campionat
Trei ani de pribegie au luat sfârșit: Pandurii revine la Târgu Jiu, dar nu va juca pe noul stadion

Dacă în ultimele 3 ani sezoane a jucat în exil în calitate de gazdă, fie pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, între 2015-2017, fie, după retrogradare, la  Motru, CS Pandurii va evolua la Târgu Jiu în noua ediție de campionat.

Primul joc pe care echipa-fanion a Gorjului îl va disputa în propriul oraș va fi cel de sâmbătă, cu FC Argeș. Partida contează pentru etapa a II-a a ligii secunde și va începe la 15:30, însă nu se va juca  pe noul Stadion Municipal din Târgu Jiu, ci pe terenul sintetic amenajat, vara aceasta, în imediata apropiere a arenei care a costat peste 22 de milioane de euro.

O delegație FRF a inspectat suprafața de joc și a omologat astăzi baza sportivă care poate găzdui 1100 de spectatori. Oficialii clubului gorjean vor pune în vânzare și bilete pentru spectatorii care vor să stea în picioare, în spatele gardurilor care nu au amenajate tribune.

„Au fost cei de la Inspecția în Construcții și au emis avizul cel mai important, după care au venit cei de la Inspectoratului Județean de Jandarmi și de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, de la Federația Română de Fotbal și alte instituții. Avem toate aprobările, iar acum sperăm să facem și un joc frumos, pentru că am convingerea că numărul celor care ne vor fi alături va fi destul de mare. Am văzut asta din numărul ridicat al celor care au tot venit zilele acestea la terenul sintetic și ne-au întrebat dacă se joacă sau nu sâmbătă acasă. Vor fi scoase la vânzare 1.500 de bilete, la prețul de 10 lei”, a declarat, conform pandurul.ro, fostul președinte al clubului, Marin Condescu, devenit, între timp, principalul creditor al CS Pandurii Lignitul Târgu JIu.

La întâlnirea cu Comisia de Omologare din cadrul FRF  au mai fost prezenți administratorul special al clubului Pandurii, Marin Golea, precum și noul  director sportiv, Iosif Biro.

A fost măsurat terenul și porțile de joc, care se încadrează în dimensiunile regulamentare, au fost inspectate noile tribune, a căror capacitate este de 1100 de locuri, împărțite astfel: Tribuna I – 200 de locuri, Peluza – 800 de locuri și Tribuna a II-a – 100 de locuri, aceasta din urmă fiind destinată suporterilor echipelor oaspete. De asemenea au fost inspectate vestiarele de la Centrul de Copii și Juniori, în care se vor schimba jucătorii și arbitrii, cabinetul medical și cel antidoping, au fost stabilite celelalte spații necesare bunei desfășurări a meciurilor, masa presei, sala de conferințe, zona mixtă, amplasarea camerelor tv, zona VIP, căile de acces pentru spectatori și pentru echipe.

Din retur, oficialii gorjeni speră ca echipa să joace pe stadionul de 12.300 locuri, care încă n-a mai fost încă inaugurat, deși au trecut 3 ani de la demolarea celui vechi. De altfel, Pandurii a disputat ultimul meci la Târgu Jiu pe 24 mai 2015, cu CSMS Iași, de care a dispus cu 5-2 și s-a salvat de la retrogradare. După acest joc, stadionul Municipal – Tudor Vladimirescu a intrat în procesul de demolare, iar în locul său s-a construit o arenă modernă, a cărei inaugurare se tergiversează de aproape un an.

Mircea OGLINDOIU 09 Aug. 2018, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă