Farul a încheiat pe locul 1 Grupa A a play-out-ului, iar Ianis Zicu a terminat partea a doua a sezonului pe plus: ”S-a format un grup puternic, în puține momente am fost dezamăgit. Lucrurile au fost așa cum trebuie să fie”

Andrei PASCU 09 May. 2021, 17:32 Liga 2
Farul a încheiat pe locul 1 Grupa A a play-out-ului, iar Ianis Zicu a terminat partea a doua a sezonului pe plus: ”S-a format un grup puternic, în puține momente am fost dezamăgit. Lucrurile au fost așa cum trebuie să fie”

Farul a terminat pe locul 1 Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 42 de puncte. În ultima etapă a sezonului, a trecut cu 2-1 de Pandurii, la Târgu Jiu, chiar dacă partida a fost mai complicată decât se preconiza înaintea primului fluier.

Farul a avut de tras pentru victorie, mai ales că a fost egalată când mai erau ceva mai puțin de 20 de minute din timpul regulamentar. Chiar dacă a deschis scorul încă din minutul 5, prin Ilie Damașcan, și a terminat prima parte în avantaj, Pandurii a revenit în repriza secundă și a restabilit egalitatea prin Felipe Acosta, în minutul 71.

Ianis Zicu: ”Felicit jucătorii pentru tot ceea ce au făcut în acest sezon” 

Farul a marcat la una din primele faze de gol importante, ulterior reușitei gorjenilor, în minutul 74, prin David Savu, iar antrenorul Ianis Zicu a precizat la interviurile de la final că se aștepta la o astfel de confruntare complicată. Știa că jucătorilor le va fi greu să se motiveze în condițiile date. A făcut o retrospectivă a acestui sezon, considerând că a conturat o echipă foarte bună, pe care sunt șanse mari să nu o mai prgătească.

Un meci greu de gestionat și de motivat jucătorii pentru o astfel de partidă. Cu toate că noi eram salvați matematic, iar ei nu mai aveau nicio șansă, trebuia să demonstrăm că este o diferență de valoare între noi și ei, o diferență care s-a văzut pe parcursul întregului sezon.

Mă bucur că am câștigat această partidă și încheiem sezonul cu un rezultat pozitiv, pentru că munca și mentalitatea pe care am încercat să o formăm atât jucătorilor, cât celor din staff, este una de învingător și de a câștiga fiecare partidă, indiferent dacă există obiectiv sau este meci amical. Felicit jucătorii pentru tot ceea ce au făcut în acest sezon, ei pot să crească și, cu siguranță, pot ajunge chiar și Liga 1 unii dintre ei, pentru că sunt jucători implicați.

Au format un grup foarte, foarte puternic și unit, au fost foarte puține momente în care eu, ca antrenor, am putut să fiu supărat sau dezamăgit de atitudinea pe care au avut-o. În rest, lucrurile au fost așa cum trebuie să fie și sunt convins că, dacă am fi avut teren de antrenament și de joc mai bun, jocul echipei ar fi arătat mult mai bine”, a spus Zicu la finalul confruntării, citat de FC Farul Constanța.

Ianis Zicu și-a îndeplinit obiectivul la Farul 

Ianis Zicu a vrut să claseze Farul pe locul 1 în grupă, lucru pe care l-a și îndeplinit. Imediat după ce s-a ratat accederea în play-off, la finalul sezonului regular, acesta a fost obiectivul declarat al clubului de la malul mării:

Ne-am îndeplinit obiectivul, am reușit să terminăm primii în play-out, la egalitate cu Petrolul, din grupa cealaltă. Am terminat pe locul 7-8, dar, până la urmă, am spus că locul nostru era în primele 6.

Asta este, lucrurile au trecut, trebuie să rămânem cu cele bune, din cele mai puțin bune trebuie să luăm ce trebuie să schimbăm și ce nu trebuie să facem pe viitor. Acum avem cu toții o perioadă de liniște și vedem ce urmează”.

Continuă, totuși, Ianis Zicu la Farul? 

Deși în urmă cu câteva zile afirma că este ultimul său sezon la Farul, că s-a terminat ciclul său la echipă, dar și că îi expiră contractul, Ianis Zicu nu a mai fost atât de categorit referitor la situația sa. A declarat că rămâne de văzut ce va fi peste vară, după ce contractul îi va expira în câteva zile.

Posibilitatea unei noi înțelegeri între Ianis Zicu și Farul a fost pusă într-o notă favorabilă și în urma afirmațiilor lui Ciprian Marica, de zilele trecute.

Cu toții intrăm în vacanță acum, terminăm mare parte contractele, și jucătorii, și cei din staff. Suntem oficial în vacanță și așteptăm să vedem ce o să se întâmple cu viitorul fiecăruia dintre noi”, a fost reacția lui Zicu, după jocul cu Pandurii.

Farul a terminat pe locul 1 Grupa A a play-out-ului, cu 42 de puncte. A finalizat sezonul cu un avans de trei puncte peste următoarele două clasate, Metaloglobus și Universitatea Cluj.

Foto: FC Farul Constanța și George Filip/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/special/imagini-dezolante-cum-arata-baza-pro-rapid-la-5-ani-dupa-ce-a-fost-pusa-sub-sechestru-serpi-caini-maidanezi-si-boscheti-peste-locul-unde-lucescu-scria-istorie-video-si-foto-19183906

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-castigat-la-pandurii-si-a-incheiat-grupa-de-play-out-pe-primul-loc-george-galamaz-a-dat-de-inteles-ca-va-parasi-si-el-echipa-impreuna-cu-antrenorul-ianis-zicu-s-a-incheiat-un-capit-19183700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-a-retrogradat-in-liga-3-insa-e-tot-cu-gandul-la-liga-2-antrenorul-calin-cojocaru-a-tras-concluziile-finale-jucatorii-sunt-niste-invingatori-s-au-comportat-ca-si-cum-ar-fi-fost-pl-19183704

 

Andrei PASCU 09 May. 2021, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă