Todea nu vede minusuri la UTA înainte de reluarea campionatului. „Vestiarul e mult mai puternic decât în toamnă”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 15:44 Campionat
Todea nu vede minusuri la UTA înainte de reluarea campionatului.**

Începutul anului 2018 reprezintă un nou start pentru UTA, echipă care în această iarnă a făcut o remaniere masivă în lot, după ce obiectivul promovării a fost compromis. Până cel puțin la vară, gruparea arădeană va continua cu o politică „low-cost”. Însă, antrenorul Cristian Todea spune că, acum, condițiile pe care le oferă „Bătrâna Doamne” sunt unele normale pentru campionatul în care activează.

Clubul UTA a mai trecut prin astfel de perioade, în care bugetul și, implicit, salariile jucătorilor nu au fost foarte mari. Și, totuși, au fost rezultate bune, echipa a fost foarte aproape de promovare în două rânduri. De fapt, cel puțin de la începutul acestui nou proiect, doar în toamnă s-a ieșit din tipar, iar acum s-a revenit la un nivel de salarizare normal pentru Liga a 2-a. Așadar, din punctul meu de vedere, sunt două lucruri diferite, bugetul de salarii și prestația din teren. Sigur, câteodată au legătură, dar nu cred că și acum, în situația din acest an de la UTA”, susține Todea, citat de Sport Arad.

Antrenorul echipei UTA a vorbit și despre plusurile și minusurile față de prima parte a sezonului. „Marele plus ar fi vestiarul mult mai puternic decât în toamnă. Mulți dintre băieți se cunosc între ei de atâta timp, sunt cam la același nivel fotbalistic și i-am văzut că-și doresc mult să facă treabă la această echipă. Nu sunt Oracol de Arad ca să spun acum pe ce loc putem termina acest campionat, dar e clar că ne propunem să scoatem maxim din fiecare meci și să câștigăm cât mai multe puncte. Obiectivul clubului e reconstrucția echipei și trebuie să facem tot ce ne stă în putință să-l atingem. Cât despre minusuri, deocamdată nu le-am descoperit. Nici măcar experiența nu aș trece-o la minusuri, căci avem câțiva fotbaliști care au destul meciuri la un nivel bun, ridicat, ca și Manea, Curtuiuș, Polgar și chiar și Hlistei, Bodea, Buia și Petra. Oricum, sunt puține echipele din Liga 2-a ce au echipe foarte experimentate, majoritatea merg în general pe mulți tineri”, a mai declarat Todea.

Sâmbătă, de la ora 11:00, la Șiria, UTA primește vizita echipei Academica Clinceni. E primul meci oficial din 2018 pentru cele două cluburi, ce contează pentru etapa a 22-a.

Marius ANGHEL 23 Feb. 2018, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă