Țintă ochită, puncte obținute! Kanda aduce greu victoria Dunării cu Unirea Tărlungeni

Marius ANGHEL 16 Oct. 2016, 15:21 Campionat

Vreme mohorâtă sâmbătă, la Călărași, acolo unde circa 150 de spectatori au luat loc în tribunele arenei „Ion Comșa” pentru a asista la confruntarea dintre echipa locală Dunărea și Unirea Tărlungeni, ce a contat pentru etapa a 12-a a Ligii 2. Sub presiune după startul slab în campionat, jucătorii lui Adrian Mihalcea au jucat cu sabia deasupra capului și au alergat pe toată durata jocului după victorie. Au obținut-o într-un final, când aproape nimeni nu mai spera, în minutul 85, prin Bobo Kanda (scor 1-0).

Echipa ilfoveană din Ștefănești cu numele comunei brașovene Tărlungeni a început meciul cu o formulă defensivă, arătând încă din start că a venit la Călărași să se apere și să obțină măcar un punct. În schimb, Dunărea a avut curaj încă din primele minute, a mutat jocul în jumătatea adversarei, atacurile ei fiind respinse cu greu de fundașii oaspeților. După o perioadă de presiune constantă a echipei de pe malul Borcei, s-a consemnat și prima ocazie a partidei. Servit perfect de Preoteasa, Ciocâlteu pătrunde în careu, dar șutul său nimerește transersala (10).

Scăpătă cu bine de sub presiune, Unirea a încercat să construiească la mijlocul terenului și să ofere momente de respiro defensivei. Călărășenii nu au cedat însă, Ibrian a avansat în flancul drept, i-a pasat noului său coechipier Zivanovic, care, din marginea careului, a șutat puțin pe lângă poarta lui Popescu. Au urmat minute în care Dunărea a plimbat mingea în încercarea de a găsii spații spre poarta Tărlungeniului, ca la sfârșitul primei reprize, o minge centrată din stânga, de la Danciu, să fie reluată în plasă de Șandru, dar golul să era anulat pentru offside.

După pauză, fotbaliștii Dunării au ieșit de la cabine hotărâți să obțină victoria. Fundașul Barna a servit centrare după centrare, însă acțiunile au rămas fără rezultat pe tabelă. Unirea înțelege că fără ofensivă nu va rezista pânâ la final, astfel să Epaminonda Nicu avansează lângă Ivan, iar jocul se echilibrează datorită intervențiilor și paselor inspirate ale experimentatului apărător fost campion cu Urziceniul. Ba chiar a fost și aproape de gol, atunci când Mihai îl lansează pe Pătrașcu, dar acesta trage dintr-o poziție perfectă pe lângă poarta lui Cezar Lungu (56). La faza următoare, Kanda are o incursiune pe stânga, mingea ajunge la Ibrian (61), care șutează în portar. Licu sprintează și el hotărât pe stânga, centrează până la Boris Zivanovic (69), lovitura acestuia de cap nimerind bara porții oaspeților.

Dunărea nu face pasul înapoi, iar după un triunghi de pase Licu – Șandru – Preoteasa, mingea ajunge la Ciocâlteu, în poziție centrală, atacantul șutând în blocajul unui fundaș. Exasperat de ratările jucătorilor săi, Mihalcea se agită, gesticulează nervos și strigă fotbaliștilor să împingă jocul spre careul Tărlungeniului, în același timp, suporterii cerând din nou demisia antrenorului și scandând numele lui Ionel Ganea. Ca răspuns, Mihalcea mută și îl introduce pe teren pe Balint, pentru a forța golul victoriei. Iar mutarea sa avea să fie inspirată. Balint trece în viteză pe lângă Nicu și Lazăr, intră în careu, este blocat, dar mingea este deviată de Paul Radu până la Kanda (85), care, din interiorul careului mic, trage fără speranțe pentru Iustin Popescu și deschide scorul.

Golul înviorează asistența, puținii spectatori din tribună începând să scandeze „Dunărea, Dunărea” și să încurajeze echipa. Unirea mai are o șansă de egalare spre finalul partidei, dar șutul lui Lazăr trece pe lângă poarta lui Lungu, iar jocul se încheie. Fluier final, Dunărea îți trece în cont cele trei puncte, care o mențin pe poziția a 12-a, în timp ce Unirea Tărlungeni rămâne în zona retrogradării, situându-se pe locul 16.

Etapa următoare, Dunărea se deplasează la Arad, pentru meciul cu UTA, iar Unirea Tărlungeni urmează să primească vizita ilfovenilor de la Academica Clinceni.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – UNIREA TĂ‚RLUNGENI 1-0
Bodo Kanda 85

C. Lungu (cpt.) – Ibrian, Bg. Panait, Bg. Șandru, D. Barna, Zivanovic (M. Ștefan 69′), Preoteasa, P. Radu, Bg. Danciu (R.Licu 57′), Ciocâlteu (Val. Balint 72′), Kanda
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Țenea, Sil. Ilie, Sil. Matei
Antrenor: Adrian Mihalcea

I. Popescu – Ciortan, E. Nicu, Burnea, M. Alecsandru, Gab. Lazăr, Zaina, G. Ivan (cpt.)(Tigoianu 88′), I. Anghel (Niculae 54′), Alin Pătrașcu (Sin 88′), G. Mihai
Rezerve neutilizate: Manciu – Nicolici, Mbabi, Alb. Voinea
Antrenor: Laurențiu Tudor (în tribună).

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Spectatori: 300; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi) și Doru Zamfir (Slatina).

Articol și foto de Ștefan NEGREA

Marius ANGHEL 16 Oct. 2016, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă