Tiberiu Bălan debutează ca antrenor în Liga 2 împotriva echipei care l-a lansat în fotbal. „E un meci special pentru mine. Totodată, vreau să aduc altă mentalitate la Pandurii”

Fără a avea un CV de antrenor care să-l recomande pe banca tehnică a unei echipe care are nevoie de puncte ca de aer, Tiberiu Bălan (38 de ani) va încerca să salveze Pandurii Târgu Jiu de la retrogradare. Acesta va debuta la gorjeni astăzi, de la ora 18:00, chiar împotriva echipei care l-a format ca jucător, Universitatea Cluj.  

Ca antrenor, Tibi Bălan a mai pregătit echipe doar în Liga 3, pe FC Voluntari II și Axiopolis Sport Cernavodă, de aceasta din urmă despărțindu-se la începutul acestei săptămâni pentru a veni la Târgu Jiu. Originar din Ocna Mureș, acesta a evolua ca jucător pentru „U” Cluj, Rapid, Gaz Metan Mediaș, Sportul Studențesc, Poli Timișoara, Unirea Urziceni, FCSB, FC Voluntari și Farul Constanța, interval în care a bifat și șapte meciuri pentru naționala României.

Tiberiu Bălan: „Am venit să aduc o altă mentalitate, alt nivel de pregătire”

Noul antrenor al echipei gorjene, înlocuitorul lui Adrian Bogoi, cel care a antrenat Pandurii în ultimii doi ani, a susținut, joi, prima sa conferință de presă de la sosirea în orașul lui Brâncuși și a dezvăluit motivele pentru care a acceptat postul la Pandurii și obiectivele la fosta vicecampioană a României din 2013.

,,Este un meci care pentru mine are o importanță extraordinară. Joc primul meu meci la Liga 2 contra echipei care m-a crescut ca junior și care m-a introdus în fotbalul mare. Sper să facem un joc bun. Sunt un antrenor ambițios, profesionist, care va da 100 la sută pentru acest club. Sunt încântat de propunerea care mi s-a făcut și am acceptat-o în prima clipă. Știu ce înseamnă Pandurii, are o istorie și o tradiție în spate. Am venit să aduc o altă mentalitate, alt nivel de pregătire.

Știu că este o situație dificilă, dar eu le-am trăit și pe acestea, nu mă dărâmă, mă întâresc. Am reușit să cunosc cât de cât jucătorii, deocamdată mi-e greu să iau decizii importante. Încerc să găsesc cea mai bună formulă pentru meciul de vineri. La inaugurare vor veni foarte mulți oameni, ceea ce o să pună o presiune pe noi, pentru că jucătorii nu au trecut prin momente din acestea”, a precizat noul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu.


Noul antrenor al echipei Pandurii, Tiberiu Bălan, a fost prezentat de directorul sportiv Camilian Floroiu, conferința de presă fiind organizată în incinta noului stadion din Târgu Jiu. A fost, totodată, și prima conferință de presă susținută de Pandurii în această locație.

„Nu există responsabilitate pe fiecare minge, pe fiecare atac, pe fiecare pierdere de balon”

Referitor la moralul jucătorilor, Bălan a declarat că i-a găsit într-o stare de spirit bună, în pofida numeroaselor restanțe salariale și a poziției precare din clasament.

,,Trebuie toți să-și dorească și să tragă la aceeași căruță. Trebuie să fim responsabili pe fiecare post. Am văzut câteva meciuri și, din punctul meu de vedere, nu există responsabilitate pe fiecare minge, pe fiecare atac, pe fiecare pierdere de balon, se omit anumite aspecte. Aici trebuie să lucrez eu foarte mult. Rezultatele vin numai prin muncă. Și noi, la Sportul, am fost neplătiți un an de zile, și vreo zece am fost pe la echipa națională. Prin atitudinea pe care au avut-o la antrenament, mie mi-au dat semnul că se poate da un restart. Dacă nu corespund anumiți jucători, pot să vină alții”, a precizat Bălan.

Înaintea desfășurării etapei a 14-a, Pandurii Târgu Jiu ocupă antepenultima poziție în Liga 2, 18, cu doar șapte puncte acumulate, fiind la două lungimi în fața ultimei clasate Sportul Snagov. Adversarul de astăzi seară, Universitatea Cluj, e pe locul 17, adică o poziție mai sus decât Pandurii, însă are 13 puncte și un meci mai puțin disputat.

Meciul Pandurii – Universitatea Cluj începe la ora 18:00 și va inaugura noul stadion Municipal din Târgu Jiu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă