Pandurii a pierdut primul joc pe noul stadion din Târgu Jiu, Tiberiu Bălan a debutat cu stângul. „Mă așteptam la un meci mult mai dificil. Sunt mândru de jucătorii mei”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2019, 11:54 Campionat

Pandurii a pierdut primul meci desfășurat pe noul stadion din Târgu Jiu. Vineri seară, echipa antrenată din această săptămână de Tiberiu Bălan, înlocuitorul lui Adrian Bogoi, a cedat cu 1-0 partida cu „U” Cluj, unicul marcator fiind chiar fostul jucători al gorjenilor Nicolae Pîrvulescu.

După un început mai bun al gorjenilor, Radu Filip a irosit două mari situații de gol în minutele 12 și 17. La prima a întârziat șutul din careu, deși era singur cu portarul, iar la a doua a luftat din 4 metri (foto), iar apoi clujenii au pornit pe contraatac și au înscris prin Pîrvulescu. Vasilescu (21) a avut reacție după golul clujenilor și l-a pus serios la încercare pe Dur-Bozoancă, însă portarul a parat de lângă bară, pentru ca până la pauză clujenii să treacă pe lângă desprindere prin Alex Pop (27), Pîrvulescu (30), Guedj (36) și Dican (39).

În partea secundă, Inacio Miguel (52) a lovit bara cu un șut în forță din marginea careului, Vasilescu (68) l-a pus din nou la încercare, de această dată la colțul scurt, pe portarul Universității, în timp ce Dorin Goga (73) a avut ultima șansă de gol în acest meci, când a trimis razant peste transversală o lovitură liberă de la 18 metri.

Tiberiu Bălan: „S-au autodepășit în seara asta și au demonstrat că pot să joace fotbal”

După finalul partidei care a inaugurat noul stadion din Târgu Jiu și i-a adus lui Tiberiu Bălan un debut cu stângul ca antrenor în Liga 2, fostul jucător al Universității Cluj, Sportul Studențesc, Rapid sau FCSB s-a declarat surprins plăcut de reacția elevilor săi în fața unui adversar de la care se aștepta să fie mai dificil.

 

„A fost un meci dificil, din punctul meu de vedere. Mă așteptam la un meci mult mai dificil, dar mă bucur că băieții au înțeles multe lucruri pe care nu așteptam să le prindă așa repede din zbor. Sunt mândru de ei, sincer. Au făcut un meci bun, au avut multe ocazii, chiar trei – patru, poate și un posibil penalty, pe sfârșit, dar nu am ce să le reproșez. Cu puțină calitate la finalizare, eu cred că scorul putea extrem de ușor invers.

Nu mă așteptam să reacționeze așa bine. Mă așteptam să fie un meci foarte greu, dar nu știu „U” Cluj dacă a avut două șuturi la poartă. A dat un gol. În rest, cred că noi am avut posesia. Cât am putut fizic, ne-am dus, am încercat, păcat că avem un atacant care este tânăr, are 17 ani, și nu am ce să-i fac, nu pot să-l condamn. Se întâmplă, înțeleg și eu miza jocului, și, probabil, pentru că a fost și atâta lume, i-a apărat pe mulți dintre jucători. Dar cred că s-au autodepășit în seara asta și au demonstrat că pot să joace fotbal. Eu încerc să implementez o metodologie, dintr-asta, de fotbal modern, cu mingea jos și în seara asta chiar mi-a plăcut și o să mă uit de mai multe ori la meciul acesta”, a spus Tiberiu Bălan la microfonul DigiSport.

Despre noul stadion și atmosfera creată de cei circa 7.000 de spectatori, Bălan spune că abia așteptă noul meci pe teren propriu. „Atmosfera a fost foarte frumoasă. Să mai tot fie așa. Păcat că mai jucăm aici peste abia cinci săptămâni, fiindcă am înțeles că cei de la Daco-Getica nu mai joacă și avem două meciuri în deplasare. Abia aștept să revenim pe stadion”, a mai declarat Bălan.

Rămasă cu 7 puncte după desfășurarea meciului din etapa a 14-a, Pandurii se menține pe locul 18, retrogradabil, și e la 8 puncte de prima poziție de deasupra zonei roșii. În etapa următoare, Pandurii joacă îndeplasare la CS Mioveni, liderul clasamentului.

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Oct. 2019, 11:54 Campionat
Pe aceeași temă