„U” Cluj a „stricat” inaugurarea noului stadion din Târgu Jiu. Adrian Falub, neimpresionat: „Noi suntem obișnuiți și cu stadion frumos, și cu o presiune mult mai mare”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2019, 10:19 Campionat

„U” Cluj a fost un oaspete obraznic pentru Pandurii, la meciul de inaugurare a noului stadion din Târgu Jiu. Echipa antrenată de Adrian Falub a întristat evenimentul din Gorj, câștigând cu 1-0 printr-un gol marcat chiar de jucătorul pe care în iarnă îl lua de la Pandurii, Nicolae Pîrvulescu.

Universitatea Cluj a reușit, astfel, să câștige un meci după o serie de cinci partide din care a ieșit cu patru puncte și a urcat, pentru moment, pe locul 11, deasupra locurilor retrogradabile.

Golul lui Pîrvulescu a picat în minutul 17, după un contraatac, însă, înainte de această fază, Pandurii a avut două mari situații de gol, ambele prin Radu Filip, irosite cu nonșalanță în minutele 12 și 17. Vasilescu (21) a avut reacție după golul clujenilor și avut o bună ocazie de egalare, însă Dur-Bozoancă a parat de lângă bară, iar Alex Pop (27), Pîrvulescu (30), Guedj (36) și Dican (39) au ratat, pe rând, desprinderea.

În partea secundă, Inacio Miguel (52) a lovit bara cu un șut în forță din marginea careului, Vasilescu (68) l-a pus din nou la încercare, de această dată la colțul scurt, pe portarul Universității, în timp ce Dorin Goga (73) a avut ultima sansă de gol în acest meci, când a trimis razant peste transversală o lovitură liberă de la 18 metri.

Adrian Falub: „Am suferit în unele momente, dar, până la urmă, cred că e o victorie meritată”

La finalul partidei, antrenorul Adrian Falub a spus că victoria echipei sale este una meritată, având în vedere ocaziile create de cele două adversare în acest joc.

„A fost un meci greu pentru noi. Ne așteptam să fie un meci greu, deoarece Pandurii este o echipă mai bună decât locul pe care îl ocupă în clasament. Până la urmă, am câștigat un meci în deplasare. Pentru noi era necesară victoria asta, pentru că avem probleme foarte mari în clasament. Am suferit în unele momente, dar, până la urmă, cred că e o victorie meritată. Am avut mai multe ocazii de gol, mai multe situații și 75 la sută din joc l-am controlat și chiar pot să spun că e o victorie meritată”, a spus Falub, la microfonul DigiSport.

Întrebat cum i s-a părut inaugurarea stadionului și dacă a simțit presiune din partea publicului, Falub a răspuns, indiferent, că e obișnuit cu așa ceva. „Noi suntem obișnuiți și cu stadion frumos, și cu public mare. Noi suntem obișnuiți cu o presiune mult mai mare ca cea de aici. E un stadion frumos, publicul m-aș bucura să se întoarcă la stadion, pentru că și Pandurii a fost o echipă importantă în ultimii ani și a fost destul timp de pregătire și eu le doresc baftă în continuare”, a mai spus managerul – antrenor al Universității Cluj.

„Noi trebuie să facem puncte să ieșim din zona retrogradării. Cu victoria asta suntem ieșiți din această zonă. Sper să câștigăm în continuare, pentru că ne așteaptă meciuri grele și să facem cât mai multe puncte până în iarnă”, a mai transmis Falub după jocul cu Pandurii.

Cu 16 puncte acumulate în 13 meciuri desfășurate în 14 etape, Universitatea Cluj a urcat, pentru moment, pe locul 11, după ce înaintea acestei runde se afla pe o poziție retrogradabilă. Pentru echipa lui Adrian Falub urmează meciul de marți, de la ora 21:00, de pe teren propriu, cu FCSB, din optimile Cupei României, iar la finalul săptămânii ar fi trebuit să o întâlnească în etapa a 15-a a Ligii 2 pe Daco-Getica, echipă care a anunțat că se retrage din campionat, astfel că, dacă nu se răzgândește, jocul nu se va desfășura.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Oct. 2019, 10:19 Campionat
Pe aceeași temă