Team managerul Olimpiei, luat peste picior de brașoveni: „Cred că a fost prea sensibil la adresa vecinului din Baia Mare”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 16:47 Campionat
Team managerul Olimpiei, luat peste picior de brașoveni:**

Primul pas fals pentru „stegari”. FC Brașov a obținut doar o remiză, scor 1-1, în partida cu Olimpia Satu Mare, disputată în deplasare. Este prima partidă în care brașovenii nu se impun în acest campionat. Puțin fotbal, rezultat bun, cam așa s-ar descrie jocul „stegarilor” de la Satu Mare.

Fără Istrati și Goge, ambii accidentați, și cu Fane Grigorie lăsat pe bancă timp de 60 de minute, jocul „stegarilor” a suferit serios. Paradele lui Florin Iacob, inspirația lui Fane Grigorie la faza penaltiului transformat de Sabrin Sburlea au adus un punct brașovenilor. În schimb, rămân multe semne de întrebare și mari bătăi de cap pentru Cornel Țălnar în condițiile în care jocul echipei este unul modest.

Lăsând la o parte oboseala acumulată de această deplasare, dar și de absențele din lot, o echipă cu pretenții la promovare trebuie să arate mult mai mult, mai ales că adversarul nu a fost unul de speriat, ba dimpotrivă. Au fost multe nesincronizări la nivelul defensivei, atât pe benzi cât și în centru, un mijloc palid și fără forță în atac. Mai mult, la nivel fizic echipa e la pământ. „Suntem lați!”, spun jucătorii brașoveni, care abia mai stăteau în ghete la finalul jocului.

Sătmărenii acuză: Brașovenii să termine cu golăniile!

Oficialii Olimpiei s-au arătat nemulțumiți de rezultat și au acuzat presiunea pusă. „Echipa noastră a făcut un meci fantastic, cred că merită respectul tuturor. După etapa a doua am trecut peste, am luat penalty în minutul 88, am spus că se întâmplă. Acum la fel. Orice contact era în favoare oaspeților. Suntem o echipă mică, muncim săptămână de săptămână. Forța grupului este ceea ce ne duce în față și vreau să fim respectați. Vreau să se termine cu golăniile. S-a întâmplat și astăzi la pauză. Am vrut să intru să încurajez băieții, iar tot staff-ul Brașovului țipa la arbitri, îi călăreau, cereau penalty. Păi Ciul era cu arcada spartă, iar adversarul nu a primit nici cartonaș galben. La fel am pățit și la Mioveni, penalty, penalty la fiecare fază. I-am dominat cap coadă, am demonstrat că muncim și că suntem pe un drum bun. Nu vreau să acuz arbitrajul, dar vreau să atrag atenția, trebuie să fim respectați. Chiar dacă obiectivul nostru nu este măreț, asta nu înseamnă că trebuie să fim călcați în picioare. Nu se poate așa ceva„, a spus la final team-managerul Olimpiei, Attila Karda.

„Cred că Attila Karda a fost prea sensibil la adresa vecinului din Baia Mare”, a reacționat Claudiu Cazan, oficialul lui FC Brașov.

Chiar dacă înaintea meciului, managerul lui FC Brașov, Paul Enache, se arăta surprins de delegarea centralui Cristian Codrea din Baia Mare, la finalul jocului, acesta a spus că „a fost un arbitraj corect, au fost și greșeli, dar nu intenționate. Una peste alta este un rezultat bun, iar în această săptămână stafful tehnic va avea timp să regleze lucrurile din jocul echipei”.

În etapa viitoare, FC Brașov va juca pe teren propriu cu Dunărea Călărași, duminică, de la ora 12:30.

Țălnar mai cere jucători

Antrenorul Brașovului nu este pe deplin mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, astfel că cere în continuare jucători. După ce Lemnaru a semnat cu Academica Clinceni, pentru brașoveni a reapărut varianta Robert Elek. Atacantul Timișoarei a căzut în dizgrația lui Ionuț Popa după meciul pierdut joi cu FC Botoșani, astfel că Elek a fost trimis la echipa a doua a clubului de pe Bega. Cum atacantul din Târgu Secuiesc nu agreează să joace la satelitul Timișoarei, o variantă pentru Elek ar fi FC Brașov, echipă care l-a dorit și în această vară. Atacantul ar fi primit cu brațele deschise la Brașov unde este dorit de antrenorul Cornel Țălnar. În acest moment, Țălnar are trei atacanți în lot: Sburlea, Istrati și Avram.

Și pentru centrul defensivei, brașovenii caută întăriri. Refuzați de Mișelăricu, brașovenii insistă pentru aducerea lui Hodorogea de la Viitorul, totul depinzând de Gică Hagi. Pentru jucătorii sub 21 de ani, cei de la FC Brașov sunt în discuții cu doi jucători, un fundaș dreapta de la Farul și un mijlocaș de la Chiajna.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 16:47 Campionat
Pe aceeași temă