Tătăran a debutat cu victorie pe banca băimărenilor, nu însă fără emoții

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 20:59 Campionat
Tătăran a debutat cu victorie pe banca băimărenilor,** nu însă fără emoții

A zecea etapă a Ligii a doua de fotbal a adus pentru FC Maramures Universitar Baia Mare a doua victorie din acest sezon. Cu Ioan Tataran in postura de antrenor principal, secondat de Stefan Colar si Dorin Toma, fotbalistii de la FCMU au debutat sub noua conducere tehnica obtinand trei puncte dupa victoria cu 1-0 in fata sibienilor de la Vointa. Golul a fost reusit in minutul 39 prin Tanasa, cel care transforma un penalty. Emotiile au mers, insa, brat la brat cu aceasta victorie, dat fiind ca sibienii au luptat pana in ultimul minut de joc, incurajati fiind din tribune si de o mica galerie.

Un meci pentru salvarea de la retrogradare, asa caracteriza antrenorul Ioan Tataran acest joc, imediat dupa ce a fost numit, la inceputul acestei saptamani. Doua echipe tanjind dupa succes s-au luptat azi pe stadionul „Viorel Mateianu”, din aceasta inclestare baimarenii iesind cu trei puncte extrem de importante si de asteptate.

In min. 17, de la marginea careului, Negura trimite balonul in coltul lung, Popescu respinge in corner. Replica sibienilor vine rapid, dupa trei minute, cand Beza ii testeaza lui Olaru vigilenta, dar scorul ramane 0-0. Golul este inscris in minutul 39, atunci cand Serban il faulteaza in careu pe Achim, iar centralul resitean acorda penalty pentru gazde, Tanasa transforma pentru 1-0.

In actul secund, Popovici trimite in forta balonul sub transversala, fiind foarte aproape de egalare, Olaru, insa, respinge in extremis. Se intampla in minutul 76. Sase minute mai tarziu, Tanasa – spectaculos – suteaza din foarfeca, de la circa 10m de poarta, si trimite peste. Scorul ramane neschimbat, dar faza este apaludata de putinii spectatori care au fost azi prezenti la stadion. Ultima faza periculoasa apartine sibienilor, in minutul 90 Szabo trimitand balonul peste transversala portii aparata de Olaru, generand suspine adanci in tribune.

FC MARAMURES UNIVERSITAR BAIA MARE – VOINTA SIBIU 1-0 (1-0)
Tănasă 39 – pen.

Olaru – Olteanu, Faye, Hodor (cpt.), Cornea, Achim, Negura (58, Negrea), Istrofor, Pop (90, Deac), Gego (70, Chivoiu), Tanasa. Rezerve neutilizate: Marza – Urs, Feraru, Krausz. Antrenori: Ioan Tataran – principal, Stefan Colar si Dorin Toma – secunzi;

Popescu – Burlacu, Serban, Heil, Cruceru (46, Zeres), Tatar (70, Bucur), Beza (cpt.)(62, Majer), Straut, Popovici, Cigan, Szabo. Rezerve neutilizate: Dani – Petrescu, Marginean, Apostol. Antrenor: Ioan Luca;

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 20:59 Campionat
Pe aceeași temă