Tărlungeniul căștigă primele puncte din noul sezon în fața puștilor lui „U” Cluj: „Aveam nevoie ca de aer de acest succes”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2015, 13:28 Campionat
Tărlungeniul căștigă primele puncte din noul sezon în fața puștilor lui

Fără punct obținut în primele două etape, Unirea Tărlungeni a profitat la maxim de tinerea jucătorilor echipei adverse pe care a întâlnit-o sâmbătă dimineață. Gruparea antrenată de Dan Bona a dat peste o Universitatea Cluj în reconstrucție totală și i-a trebuit doar 20 de minute de joc pentru a le da primul gol. Ion Coman l-a învins pe Niczuly cu o lovitură de cap din șase metri după o centrare de pe partea dreaptă a lui Minciună. A fost îndeajuns pentru ca brașovenii să obțină toate punctele, după aceea optând pentru a închide jocul și a-și împuțina ocaziile la poartă, atât pe cele adverse, cât și pe ale lor.

P.S.: Golul Unirii a fost reușit de Coman, însă, conform raportului de arbitraj, cel care a fost trecut ca marcator este Forika. Însăși fundașul și antrenorul Tărlungeniului au recunoscut că Ion coman a înscris golul cu „U” Cluj. Cum în statistici Forika va fi înregistrat ca marcator și noi suntem obligați să-l trecem tot pe el.

Tinerii jucători pregătiți de Marius Popescu au forțat egalarea, în prima repriză au reclamat și un penalty la o incursiune a lui Ursu, însă n-au putut trece de apărarea betonată a Unirii. În partea a doua a jocului, Calcan a fost aproape să înscrie, dar lovitura liberă executată de decar a trecut puțin pe lângă poartă. „Studenții” au dominat finalul de meci, însă n-au obținut nici măcar un punct, astfel că au părăsit din nou terenul învinși, pentru a doua oară în acest sezon de Liga 2. De partea cealaltă, Tărlungeniul a câștigat primele trei puncte din acest campionat.

„A fost un meci foarte greu. Mă bucur enorm că am obținut prima victorie din acest campiont. Aveam nevoie ca de aer de acest succes după înfrângerile din primele două etape. Este adevărat că jocul a fost puțin mai slab, însă, câteodată, este bine sa joci la rezultat. Nu le-am cerut la pauză jucătorilor să se retragă, probabil a fost frica de rezultat după cele două eșecuri din startul campionatului. Urmează meciul de la Mioveni în care ne vom juca șansa. Am mai câștigat acolo, o putem face din nou”, a declarat, citat de monitorulexpres.ro, Dan Bona, antrenorul Unirii.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1
UNIVERSITATEA CLUJ    0

Forika ’21

Muțiu – Vlăsceanu, Forika, I. Șerban, Seb. Bucur – Monea, Dâlbea, Minciună (Chirciu ’87), S. Marin (Cioinac ’66) – L. Nicolae (cpt.)(M. Burlacu ’56), I. Coman
Rezerve neutilizate: Dănălache – Petra, Vasiloi, Pastor
Antrenor: Dan Bona

Niczuly – Dulap, A. Mutu, Cordoș, Coc – Kovacs (cpt.)(Boboc ’39), Cândea – Butean, Calcan, Oct. Ursu (R. Greu ’64) – Schieb (P. Popescu ’77)
Rezerve neutilizate: Vaida – R. Crișan, Tarcea, Cocina
Antrenor: Marius Popescu

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 300; Arbitru: Emil Voicu (Bacău); Asistenți: Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț) și Adrian Vornicu (Iași); Jucătorul meciului: Ion Coman.

Foto: myTEX.ro

Marius ANGHEL 13 Sep. 2015, 13:28 Campionat
Pe aceeași temă