Târgoviște – Argeș, derby de orgoliu!

03 Sep. 2011, 22:12 Campionat

Pe vremuri mare meci în prima ligă, Chindia – FC Argeș se joacă acum în B2, cu ambele combatante aflate în plutonul fruntaș după două etape reușite. De aproape un deceniu și jumătate, un meci de campionat al târgoviștenilor cu marea rivală din Pitești nu a mai stârnit un asemenea interes.

Peste 5.000 de oameni sunt așteptați mâine pe stadionul Eugen Popescu, mai ales că intrarea va fi liberă iar vremea se anunță excelentă pentru fotbal. Promovată din Liga a III-a în iunie, Chindia a debutat cu dreptul în eșalonul secund, obținând patru puncte din meciurile cu Bistrița (1-1) și Deva (1-0, în deplasare).

Și argeșenii stau bine, de vreme ce au bifat două victorii în primele runde, ultima cu cântec, la Baia Mare, 3-2 după un gol decisiv în ultimele secunde ale prelungirilor.

Chindia, fără probleme de lot!

Antrenorii Silviu Dumitrescu și Adrian Bogoi pot alinia duminică cea mai bună echipă. Accidentați ușor în ultimele zile, Rădoi și Șerban sunt refăcuți complet și vor evolua în dificila confruntare cu piteștenii. Ca o noutate, rezervă de portar va fi Oghinciuc, transferat în august de la FC Snagov.

Amintiri cu FC Argeș

Meciurile Târgoviștei cu FC Argeș au fost totdeauna speciale, fie că s-au disputat în campionat sau în cupa României. Ultima performanță notabilă a unei echipe târgoviștene în fața rivalei din Argeș s-a consumat în 2005, 3-2 în șaisprezecimile de finală ale Cupei, pe stadionul Eugen Popescu. Antrenată pe atunci de slovenul Ivo Sach, FCM Târgoviște – între timp mutată la Șotânga – învingea în prelungiri cu 3-2, golul de «aur» fiind reușit de Cristi Bădoiu, actualul antrenor al trupei lui Ghiorghi Zotic.

Printre meciurile de reținut ale vechii Chindia, se numără un joc din 1997, 2-4 cu Argeș, hat-trick Barbu, la finele căruia atacantul piteștean a semnat cu Samsung Blue Wings.

5.000 de spectatori sunt așteptați la Chindia – FC Argeș, intrarea fiind gratuită

articol scris de Ionuț MARIN

03 Sep. 2011, 22:12 Campionat
Pe aceeași temă