Tănase e în alertă: „Meciul cu UTA e crucial pentru noi”. Câte echipe vede implicate în lupta pentru evitarea retrogradării

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 11:31 Campionat
Tănase e în alertă:

Viorel Tănase a debutat pe banca noii sale echipe cu un rezultat de egalitate înregistrat în deplasarea de la Timișoara, 1-1 cu ACS Poli, iar vineri, de la ora 11:00, se va afla în fața debutul pe teren propriu. Dintr-o grupare fără probleme în pauza de iarnă, Energeticianul a ajuns acum pe ultimul loc care asigură menținerea în Liga 2, pe 15, la doar un punct peste următoarea clasată, Daco-Getica, astfel că formația care își desfășoară meciurile de acasă la Petroșani a intrat adânc în febra luptei pentru evitarea retrogradării. Iar meciul din etapa a 32-a nu este unul deloc ușor, în ciuda faptului că UTA continuă să aibă o serie de jucători pe care nu se poate baza.

Tănase consideră întâlnirea cu UTA una crucială pentru echipa sa în lupta cu alte șapte formații pentru a se menține deasupra locurilor retrogradabile. „Am avut o primă săptămână puțin mai grea, căci trebuia să cunosc jucătorii, să-mi dau seama unde dau ei cel mai bun randament. În general, am parte de un lot foarte tânăr, cu fotbaliști dispuși să muncească și dornici de performanță, care au și făcut un prim pas spre obiectivul impus pe acest final de sezon, salvarea de la retrogradare. Regretăm că nu am obținut și mai mult decât remiza la Timișoara, dar, la 1-0 în favoarea noastă, a intervenit acel instinct de conservare și am adus adversarul peste noi. Dar ce a fost a fost, acum ne gândim doar la următorul meci, cel cu UTA, care e crucial pentru noi. Dincolo de importanța lor în clasament, cele trei puncte ne-ar liniști mental în perspectiva partidelor ce urmează. Suntem opt echipe care, cred eu, vom lupta până spre final pentru un loc peste linie și avem nevoie de confirmarea lucrurilor bune pe care, zic eu, le facem la antrenamentele săptămânii”, a declarat, pentru Sport Arad, noul antrenor al Energeticianului, care nu este la prima sa experiență în județul Hunedoara, acolo unde în sezonul 2015-2016 a stat pe banca echipei CSN Cetate Deva.

Fostul antrenorul principal din acte al FCSB, în mandatul lui Nicolae Dică, a spus că a vizionat ultimele două meciuri ale arădenilor și știe ceea ce urmează să întâlnească. Am vizionat ultimele două meciuri ale arădenilor și am realizat că vom avea în față o echipă bine organizată, cu jucători cu experiența Ligii 1, dar și câțiva tineri interesanți. Sigur, am aflat și despre absențele lor cauzate de accidentări și suspendări, dar asta nu ne face meciul mai ușor. Dimpotrivă, cei care intră în locul titularilor de multe ori dau un randament superior dorind să demonstreze că merită să joace mai mult. Și, oricum, vor avea pe faza de atac jucători ca Rus, Ciucur sau Kanda, poate și Matei sau Popa, care pot face oricând diferența. Însă, ca și fiecare echipă, au și puncte slabe de care vrem și trebuie să profităm. Victoria e esențială pentru noi, sper să ne bucurăm de ea la finalul celor 90 de minute, plus prelungiri și să ne facem o Sarbătoare de Paște puțin mai liniștită”, a mai spus Viorel Tănase.

Din echipa UTA-ei, Viorel Tănase i-a avut elevi pe mijlocașul Ionuț Neagu și pe portarul Roberto Bodea. „Chiar eu l-am promovat de la echipa a doua a Oțelului la prima echipă (n.r. – se referă la Ionuț Neagu) și-i cunosc exact calitățile, valoarea. Sper doar să avem un joc colectiv mai bun ca al UTA-ei și individualitățile să nu conteze atât de mult. Cu toate că avem și noi destui fotbaliști care pot decide un meci”, a concluzionat Tănase pentru Sport Arad.

Meciul Energeticianul – UTA se joacă vineri, de la ora 11:00, la Petroșani, în cadrul etapei a 32-a a Ligii 2. Gazdele sunt pe locul 15, cu 34 de puncte, iar arădenii pe 8, cu 43 de puncte.

În jocul tur, cele două echipe au remizat la Arad, scor 1-1. Remus Enache (40) a înscris pentru Energeticianul, în timp ce pentru UTA a egalat Alexandru Manea (85).

Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă