Surpriză, dar una fără bucurie. ACS Poli a câștigat cu FC Argeș cu un gol superb al lui Codrea

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 11:57 Campionat
  • Deja retrogradată matematic înaintea ultimei intermediare a sezonului, ACS Poli nu s-a predat și s-a impus cu 1-0, miercuri, pe teren propriu, cu FC Argeș, grație unui gol marcat de Dorin Codrea cu o execușie frumoasă. Trebuie spus însă că reușita, deși de excepție, a venit oarecum contrar cursului jocului, deoarece piteștenii, fără obiectiv în acest sezon, au avut ocazii mai multe, irosite însă una după alta.

 

Argeșul a avut mai mult inițiativa în joc și asta s-a văzut de la primul moment periculos, din primul sfert de oră. Dinu Moldovan a boxat șutul din lovitură liberă al lui Năstăsie, iar, ulterior, faza s-a stins. Portarul Robert Grecu s-a descurcat și el când a fost pus la încercare cu un șut-centrare de Chemin. Altă șansă a bănățenilor a fost la un șut pe lângă vinclu al lui Golda, dar piteștenii au ratat șansa mare în minutul 35, când Panait a reluat în bara laterală, din fața porții. Nici Vasile Buhăescu nu a reușit să marcheze, decât din ofsaid, iar vizitatorii nu au putut profita nici de o pasă a lui Paramatti în careu, direct la adversar.

Golul gazdelor, prezis de mâinile puse în cap de Panait

La reluarea jocului, Argeșul a ținut mai clar de minge, dar în zadar. Nici atacantul Alin Popa nu a avut mai mulți sorți de izbândă și după o cursă de la centrul terenului până în careu, după o greșeală a lui Țîgârlaș, s-a împiedicat cu mingea în careu. A venit apoi rândul lui Năstăsie să rateze, cu două șuturi puțin pe lângă și peste poartă. În minutul 74, Panait a tras perfect, dar Dinu Moldovan a deviat și balonul s-a dus din transversală în aut, spre disperarea jucătorului argeșean.

Nu degeaba și-a pus Panait mâinile în cap, deoarece peste un minut, la un atac al gazdelor, Bădăuță a lăsat pentru Codrea, în afara careului, iar tânărul a marcat cu un șut la care portarul Grecu a rămas spectator, aproape de vinclu. Ocaziile argeșenilor nu au mai fost la fel de mari după golul primit și scorul a rămas 1-0 până la final.

Cu 62 de puncte, FC Argeș rămâne pe locul 6. Etapa viitoare va primi vizita UTA-ei, sâmbătă, de la ora 11:00. ACS Poli ajunge la 29 de puncte, dar se menține pe locul 18 și va juca luni, de la ora 18:00, la Ploiești, cu Petrolul.

ACS POLI TIMIȘOARA – FC ARGEȘ  1-0
Dorin Codrea 75′

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Ant. Manolache, Buzan (Ghidurea 86′) – D. Codrea, L. Oprea, Chemin (Ad. Chiriac 79′) – Golda (Stere 90+3′), Sidorenco, Bădăuță
Rezerve neutilizate: M. Contra – Daminescu, Românu, Iovanovici
Antrenor: Valeriu Răchită

N. Grecu – Buleică, Turda, Hreniuc, Șerbănică – Andr. Panait, R. Costin (Nilă 76′) – Buhăescu, I. Năstăsie (cpt.), Ed. Florescu (D. Oancea 60′) – Alin Popa (I. Șerban 60′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Enceanu, Ct. Stan, I. Păun
Antrenor: Augustin Eduard

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 150; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 May. 2019, 11:57 Campionat
Pe aceeași temă