Surpriză: Academica Argeș joacă în seria 1. Vezi componența Ligii 2 și sistemul competițional al noului sezon

Mihai Andries 13 Aug. 2014, 17:05 Campionat
Surpriză: Academica Argeș joacă în seria 1.** Vezi componența Ligii 2 și sistemul competițional al noului sezon

Retragerea Coronei din Liga 2, dar și mutarea echipei FC Clinceni la Pitești au fost elementele de bază pe care s-a stabilit sistemul competițional al noului sezon competițional al eșalonului secund. Deși înainte de ședința de azi a Comitetului Executiv au fost ample dezbateri privind situația fostei echipe ilfovene, în sensul că prin mutarea la Pitești, ar trebui să fie dusă în seria a doua, iată că anunțul oficial din partea FRF a adus o surpriză: FC Clinceni s-a transformat în ACS Academica Argeș Pitești, dar va juca în seria I.

În aceste condiții, ne așteptăm la reacții vehemente din partea principalelor contracandidate, care au fost nemulțumite încă de prima dată când apăruse acest zvon. Mai ales că CS Mioveni (foto) și Academica joacă pe același teren, dar în serii diferite.

Dar iată și componența seriilor:

SERIA I: AFC Săgeata Năvodari, AFC Unirea 04 Slobozia, Academica Argeș, ACS Berceni, ASC Bacău, CF Brăila, Gloria Buzău, FC Farul Constanța, ACS Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Balotești

SERIA A II-A: ACS Poli Timișoara, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Metalul Reșița, ACS FC Olt Slatina, CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, CS Mioveni, CS FC Bihor Oradea, CS Unirea Târlungeni, CS FC Caransebeș, CS Șoimii Pâncota, AFC Fortuna Poiana Câmpina

Țintarul are loc pe 18 august

În ceea ce privește sistemul competițional al Ligii 2, așa cum Liga2.ro a anunțat, se va juca într-un sistem cu sezon regulat, urmat de play-off și play-out, în care se va intra cu toate punctele acumulate până atunci. Iată și structura, dar și sistemul de promovare-retrogradare

Liga a 2-a: formată din 23 de echipe (seria I – 12 echipe; seria a 2-a – 11 echipe)
•    Faza I: Sistem campionat fiecare cu fiecare, tur – retur.
•    Faza a II-a: Sistem playoff (primele 6 echipe din clasament joacă între ele tur – retur, 10 meciuri) și playout (echipele clasate pe locurile 7 – 12 joacă între ele tur – retur 10 meciuri). Echipele întră în playoff și playout cu toate punctele acumulate în faza I.

Promovează în Liga I echipele clasate pe locurile 1 în playoff din fiecare serie (în total 2 echipe).
Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 11 și 12 din seria I, locul 11 din seria a 2-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură manșă, pe teren neutru.

Calendarul competițional 2014-2015 se va stabili pe 18 august 2014, la ora 11:00, la Casa Fotbalului, sala „Nicolae Dobrin”. La eveniment sunt invitați toți reprezentanții cluburilor din Ligile 2 și 3.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 13 Aug. 2014, 17:05 Campionat
Pe aceeași temă