„Sunt finii noștri, când vin la noi trebuie să-i mulțumim”. Pânzaru și Dacia Unirea au umilit-o din nou pe Farul | VIDEO

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 11:08 Campionat

La interval de o lună și jumătate, Dacia Unirea a umilit-o pe Municipal, cu același scor, 4-0, pe Farul. Cu Alin Pânzaru antrenor, formația brăileană nu a pierdut în fața constănțenilor. Tradiția s-a respectat și în primul meci din play-off-ul Ligii 2, Seria 1, motiv pentru antrenorul brăilean să exclame la finalul jocului: „Sunt «finii noștri», când vin la noi trebuie să-i mulțumim”.

Cu mici excepții, partida a fost controlată de formația gazdă. Vezan a trimis prima minge pe spațiul porții, însă Mitrea nu a avut probleme în a o reține. Apoi, susținuți de o galerie inimoasă, brăilenii au controlat jocul și au periclitat poarta adversă în minutul 11, prin Onofraș, care a șutat puțin peste transversală, după o pasă de la Frunză. Și Pușcașu, după un un-doi cu Muscă, a trimis mingea razant cu transversala în minutul 18. La faza imediat următoare, Chițu a fost la un pas de gol, dar a tot amânat momentul șutului și a fost deposedat de minge. În minutul 26, după o acțiune pe stânga, Frunză i-a pasat lui Stănciulescu, fundașul l-a văzut liber în centru terenului pe Costel Roșu, iar mijlocașul brăilean a marcat un eurogol de la 25 de metri, portarul constănțenilor fiind spectator la această fază.

Dacia Unirea a continuat să atace, însă Onofraș (35) a ratat incredibil din 6 metri, iar după o acțiune la care au participat Pușcașu și Onofraș, Alexandru Muscă a șutat din apropierea porții, însă Negrilă a deviat mingea în corner. În loc de 2-0 sau 3-0, putea fi 1-1, în minutul de prelungire al primei reprize însă, după centrarea perfectă a lui Băjan, mijlocașul stânga al oaspeților, Neagu, a trimis mingea în transversala porții apărate de Mitrea.

Pușcașu, Roșu și Dima au marcat pentru gazde în repriza a doua

Repriza a doua a fost controlată cap-coadă de elevii lui Alin Pânzaru. În minutul 52, Andrei Pușcașu a reluat imparabil, cu capul, mingea în plasa porții lui Negrilă și scorul devenea 2-0 pentru formația brăileană. După numai cinci minute, Niță a pătruns în careul constănțenilor, a fost faultat de Ionescu, iar centralul partidei a arătat punctul cu var. Costel Roșu a transformat penalty-ul, a dus scorul la 3-0 și partida era jucată.

La jumătatea reprizei a doua, Pușcașu a avut golul în vârful bocancului, însă parada portarului Negrilă a făcut ca tabela să nu se modifice. Dacia Unirea a continuat să atace și în minutul 78 a marcat prin Marius Dima. Brăilenii s-au impus cu 4-0 și au urcat pe locul al doilea în clasament.

„După un început echilibrat am marcat și puteam chiar să ne mărim avantajul până la pauză, ținând cont de faptul că am mai avut trei patru ocazii clare de gol, dar am avut și noroc pentru că nu am primit gol la ultima fază a primei reprize. Partea a doua am dominat-o cap-coadă și am pășit cu dreptul în play-off. Urmează două deplasări dificile, la Bacău și la Călărași, pe care le vom aborda cu un moral bun. Rezultatele din prima etapă a turneului play-off au echilibrat șansele la promovare și toate echipele pot spera la accederea în prima ligă. Totul depinde numai de noi, trebuie să avem constanță în joc și să aducem puncte de afară”, a declarat Alin Pânzaru.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA        4
FARUL CONSTANȚA        0

C. Roșu ”26, ”57 – pen., Pușcașu ”52, M. Dima ”78

Mitrea – G. Niță (D. Oprea ”72), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roșu, Petean (M. Dima ”60), Pușcașu, Frunză (cpt.)(Necoară ”72) – Muscă, Onofraș
Rezerve neutilizate: Oraru – Olenic, M. Enciu, G. Iordache
Antrenor: Alin Pânzaru

Negrilă – Băjan, Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Bratu, Zugravu – V. Munteanu, Ad. Ionescu, Vezan (Al. Ioniță ”58), C. Neagu (Tigoianu ”46) – S. Chițu (L. Manole ”80), Pătulea
Rezerve neutilizate: A. Dinu – Fl. Popa, Vlăescu, Milea
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 800; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică 3 (Craiova); Asistenți: Florin Liviu Burlacu 3 (Urziceni) și Doru Zamfir (Slatina); Jucătorul meciului: Costel Roșu 4.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 11:08 Campionat
Pe aceeași temă