Șumudică îi sare în sprijin lui Daniel Pancu și dă de pământ cu șefii Rapidului. „Cine sunteți mă, voi, care conduceți acum? El a făcut istorie. N-aș renunța la niciun leuț”

Marius ANGHEL 13 Mar. 2020, 14:32 Campionat

Marius Șumudică (49 de ani) i-a luat apărarea lui Daniel Pancu, antrenorul principal demis la începutul acestei săptămâni de conducerea clubului Rapid din cauza înfrângerii cu CSM Reșița (scor 0-1) și faptul că echipa e la două puncte de al doilea loc direct promovabil. Legenda clubului Rapid, în prezent antrenor al echipei turce Gazișehir Gaziantep, a avut cuvinte dure la adresa actualilor șefi ai echipei din Giulești, în special asupra acționarul principal Victor Angelescu, într-o intervenție telefonică la ProSport LIVE.

Șumudică nu a comentat decizia suporterilor, cei care i-au scandat demisia lui Pancu în timpul meciului cu Reșița, sau venirea lui Dan Alexa, cel numit director tehnic la Rapid în locul antrenorului demis, fiindcă poziția de „principal” încă este ocupată.

„Nu vreau să comentez numirea lui Dan Alexa, fiindcă aș crea polemici. Pe mine mă deranjează ce s-a întâmplat acolo cu Pancu. Niciodată nu mi-aș fi imaginat ca Pancu să spună că a plâns toată ziua, niciodată. Și nu înțeleg nici atitudinea suporterilor. E treaba lor. Ok. Mai presus de orice sunt rezultatele Rapidului, dar, încă o dată o spun, niciodată Pancu nu merita tratamentul la care a fost supus. Niciodată. Și dacă retrograda echipa. Și dacă retrograda, Pancu nu merita ceea ce s-a întâmplat”, a spus Marius Șumudică, cel care a antrenat și el Rapidul în perioada iunie 2010 – aprilie 2011.

Marius Șumunică, spre șefii de la Rapid: „Cine sunteți mă, voi, care conduceți acum? Voi vă comparați vreodată cu Pancu, mă? E o mare jignire să îi faci lui Pancu ceea ce îi faci acum”

În schimb, Șumudică a „șters” pe jos cu șefii Rapidului, în special cu Victor Angelescu, cel care e acționatul principal. Acesta l-a îndemnat pe Pancu să nu accepte rezilierea contractului până nu își primește ultimul bănuț, dacă se simte trădat, și să iasă și să spună în ce condiții a antrenat la Rapid, să nu se mai lase călcat în picioare de niște anonimi, care nu reprezintă nimic pentru istoria clubului. Lui Angelescu îi transmite să îi dea banii lui Pancu, dacă se consideră patron și a vrut să-l demită.

„Eu, dacă aș fi în locul lui Pancu în momentul de față, n-aș renunța la niciun leuț. Deci, eu îi transmis domnului Pancu, în momentul de față, că un contract semnat cu o echipă de fotbal, indiferent cum se numește ea, este un contract care trebuie respectat de ambele părți. Dacă domnul Pancu ajunge la o negociere și el e rapidist, probabil cum aș fi făcut și eu. Mi-aș fi dorit să nu-mi pun clubul într-un mare impas financiar, ok, dar, dacă e simte că se simte trădat, este normal ca acel contract să fie respectat și să fie plătit domnul Pancu. Fiindcă nu este normal ca un contract pe trei ani să fie rupt de o parte, când vrea ea. Nu există așa ceva. E o mare jignire să îi faci lui Pancu ceea ce îi faci acum. Dacă îți asumi și ești conducerea clubului și ești puternic în momentul de față și îți asumi că îl dai afară pe Pancu, păi dă-i, băi, banii lui Pancu. Ia vino, bă, Pancule încoace, nu mai ești bun! Ia-ți, bă, banii și du-te! Păi ce e asta? Pancu e antrenor în continuare, Alexa vine director tehnic, mâine punem pe altul, poimâine punem pe altul magazioner și îl punem pe bancă. Ă‚sta este fotbalul românesc și se acceptă. Păi ce e asta? Pancu este antrenorul echipei.

Băi, nu mai vrei să fie antrenorul echipei, dă-i banii băiatului și du-te, nu mai ești bun. Băi, domnu’ Angelescu, bagă, mă, mâna în buzunar și plătește-ți angajații, mă. Plătește, mă, angajații, că am auzit că am auzit că vă antrenați la Coresi. De ce nu spune? Să iasă Pancu să vorbească, pentru că mi-a zis mie Pancu ce condiții sunt la Rapid. Să iasă Pancu să spună ce condiții le-au fost puse la dispoziție. De ce nu iese să vorbească să vadă lumea ce se întâmplă? Se antrenează pe la Coresi, prin spate pe la Scânteia (n.r. – piața Presei Libere), pe un teren de pământ. Stă să îl calce toți în picioare.

Eu nu am nimic cu Pancu, nu sunt avocatul lui, dar nu îmi place nedreptatea, nu îmi place ceea ce se întâmplă. Nu e normal așa ceva. Suntem antrenori, suntem oameni. Este normal ca în momentul în care ți se desface contractul de muncă să nu fii plătit? Cum adică, să vii să stai pe la club, pe acolo? Păi ce să stau, mă, băgător de seamă? Eu sunt Pancu, am făcut istorie. Cine sunteți mă, voi, care conduceți acum? Voi vă comparați vreodată cu Pancu, mă? Păi Pancu a făcut istorie la Rapid. Pancu când trece prin țara asta se oprește toată lumea pe stradă să facă poze cu el. Cu voi cine face, mă, poze pe stradă? Cine sunteți voi să îl judecați pe Pancu și să îl demiteți și să îl dați afară pe Pancu? Ok, nu are rezultate. Conduceți clubul, corect. Vă permiteți să îl dați afară pe Pancu și să nu îl plătiți pe Pancu. Dacă tu ai un spațiu comercial și îl închiriezi și ai contract pe trei ani și după un an nu-ți mai plătește ăla, îți fuge cu utilitățile neplătite, tu ce faci? Accepți lucrul ăsta? Băi, e un contract de ambele părți. Tu ai dorit să rupi contractul, onorează-l, mă. De ce n-ai semnat, mă, pe fiecare lună. Trebuia să îi faci contract pe lună, că n-aveai încredere în el. La fiecare lună îi dai salariul și își continuă următoarea lună. Tu nu ai potența financiară în momentul de față să îl plătești pe Pancu? Păi, băi frate, a doua zi trebuia să aibă banii în cont și să-i zici: «Pancule, ai banii!», din respect, pentru ce a făcut omul ăsta pentru Rapid. Eu, dacă eram în locul lui, plecam vreodată până nu îmi vedeam și ultimul cent?”, a „tunat” Marius Șumudică la ProSport LIVE.

Daniel Pancu a anunțat că a fost demis de la Rapid și că detaliile rezilierii contractului, valabil însă două sezoane și jumătare, vor avea loc între agentul său și conducătorii clubului.

Victor Angelescu, despre detaliile de reziliere a contractului cu Pancu: „Mie nu mi se pare normal să îi plătim doi ani jumătate în avans pentru munca pe care nu o prestează”

Joi, principalul acționat Victor Angelescu a spus, la ProSport LIVE, că nu s-a reușit încă să se ajungă la un numitor comun în privința despărțirii de antrenorul demis. Agentul lui Daniel Pancu solicită plătirea contractului până la finalul acestuia.

„Nu am reușit să reziliem. Negociem… Aș vrea să fac o mică precizare, pentru că am văzut că au apărut nici dezinformări în legătură cu o clauză de reziliere. Nu există nicio clauză de reziliere în contractul lui Daniel Pancu. E vorba de contractul pe care el îl are în continuare. A apărut contractul lui în presă. Nu vreau să intru în detalii, dar el a cerut o mare parte din contractul lui. Mie nu mi se pare normal. Dacă noi îi plătim salariul pe încă doi ani și jumătate și el în trei luni ajunge la o echipă, atunci mi se pare normal ca acea echipă să îl plătească”, a spus Angelescu.

Angelescu declară, acum, că nu l-a dorit pe Pancu plecat din cadrul clubului, ci a vrut o schimbare pe banca tehnică. Totodată, antrenorului demis i s-a pus să fie plătit până își găsește o nouă echipă unde să meargă.

„Noi i-am propus să rămână la club și să respectăm contractul și să plătim o sumă importantă pentru Liga 2. Nu i-am spus lui Pancu că îl dăm afară. I-am spus că vrem să facem o schimbare pe banca tehnică și i-am propus dacă vrea să rămână alături de noi. Am zis să îl plătim până își găsește un angajament. Mie nu mi se pare normal să îi plătim doi ani jumătate în avans pentru munca pe care nu o prestează. Noi vrem să îl ținem într-o funcție importantă și să-l plătim până își găsește un angajament”, a mai spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Daniel Pancu a preluat ca antrenor Rapid în octombrie 2018, în sezonul trecut, în Liga 3, când i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Pancu a reușit să promoveze echipa giuleșteană în Liga 2, iar în acest sezon, după 24 de etape, o lasă pe locul 6, la doar două puncte de al doilea loc care asigură direct promovarea. Obiectivul pe care Pancu și-l impusese personal, fiindcă în contract nu are ca obiectiv promovarea, era cât se poate de „în picioare”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Mar. 2020, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă