Suporterii Rapidului s-au întors împotriva lui Daniel Pancu și a jucătorilor după înfrângerea cu Reșița. Antrenorului i s-a cerut demisia, elevilor lui să plece. Reacția lui Lucescu

Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 14:54 Campionat

Rapid a pierdut cu 1-0 meciul de pe teren propriu, din Regie, cu CSM Reșița și a ratat o nouă șansă de a urca pe locul 2, direct promovabil, ba chiar a căzut de pe poziția de baraj pe 5. Bănățenii au dat lovitura pe final, prin Laurențiu Buș, în minutul 79, iar giuleștenii au irosit o lovitură de pedeapsă în minutul 90, după un penalty inventat de arbitru la o simulare a lui Hlistei. Lui Daniel Pancu i s-a cerut demisia, iar jucătorilor să plece.

Golul marcat de Laurențiu Buș în minutul 79 al meciului Rapid – CSM Reșița a dezlănțuit „iadul” în tribunele stadionului Regie. Spectatorii n-au mai suportat faptul că giuleștenii nu au marcat nici în al treilea joc disputat în acest an și ratau din nou șansa de a urca pe locul 2, astfel că i-au întors împotriva antrenorului Daniel Pancu și a jucătorilor săi. S-a scandat demisia pentru antrenor și jucătorilor să plece de la club.

Suporterii au izbucnit după ce Reșița a marcat

Imediat după reușita lui Buș, stadionul a erupt, iar spectatorii au scandat demisia pentru antrenorul Daniel Pancu. Nici jucătorii n-au fost menajați, acestora fiindu-le adresate cuvinte precum: „Plecați cu toții”, „Mercenarii”, „Rușine să vă fie”, „Dacă fotbal nu jucați, ce bătaie o să vă luați!” sau „Jucători de Serie B, vă rupem picioarele!”. Pe final, din tribune s-a auzit ironic și „Campionii, campionii”.

Rapid a beneficiat apoi, în minutul 88, de un penalty inventat de arbitrul Bogdan Dumitrache (București), la o simulare a lui Hlistei, numai că Valentin Alexandru a bătut pe centru, puternic, iar Cobrea a boxat în față, pentru ca Hlistei să tragă în blocaj. Spectatorii au început apoi să scandeze din nou demisia, de parcă Pancu ar fi fost de vină că Alexandru nu a înscris din penalty. În prima repriză, centralul a refuzat să acorde un penalty pentru CSM Reșița, la un henț comis de Labeau, dar a dictat eronat și o lovitură liberă indirectă în careul Reșiței.

Daniel Pancu: „Nu am de ce să iau în calcul să-mi dau demisia”

Daniel Pancu nu se gândește să demisioneze.

„Nu mă gândesc să-mi dau demisia. Azi a fost cel mai reușit joc al nostru, cel puțin prima repriză, din tot campionatul. Nu am de ce să iau în calcul să-mi dau demisia.

Să ne adunăm să dăm dovadă de caracter. Ne afectează decizia de a nu juca fără spectatori. La noi vin mulți spectatori și creată o atmosferă spectaculoasă. Sper ca nimeni să nu fie afectat de boală.

Știam dinainte că e cu totul altă echipă Reșița. Au jucători care au evoluat mult timp în Liga 1. Prima repriză a fost la discreția noastră. Am avut multe ocazii, ratări. Am prins un portar într-o zi bună. Ei ne puteau surprinde doar pe un contraatac sau la fazele fixe”, a declarat Daniel Pancu la finalul jocului.

După meci, Mircea Lucescu, prezent în tribună, a avut un mesaj pentru Daniel Pancu: „Am văzut că suporterii sunt nemulțumiți. Ce să-l sfătuiesc pe Pancu? Nu e încă nimic pierdut. El trebuie să facă acum o analiză a jucătorilor, a situației și să vadă ce decide.”

Rapid a căzut de pe locul 3 pe 5 în urma acestei etape, ratând din nou șansa de a urca pe poziția a doua direct promovabilă după o nouă greșeală comisă de CS Mioveni. Giuleștenii au 37 de puncte acumulate în 24 de etape, iar în cele trei meciuri jucate în 2020 au două puncte strânse și niciun gol marcat.

Articol scris de Marius ANGHEL și Carmen MANDIȘ
Foto: Alexandru PANDREA

 

Marius ANGHEL 08 Mar. 2020, 14:54 Campionat
Pe aceeași temă