Succes vital pentru CSM. Victoria cu Șoimii și pasul greșit al Olimpiei au readus Vâlcea pe primul loc în play-out

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 May. 2016, 13:57 Campionat
Succes vital pentru CSM.** Victoria cu Șoimii și pasul greșit al Olimpiei au readus Vâlcea pe primul loc în play-out

CSM Râmnicu Vâlcea a obținut, miercuri, un succes vital în lupta pentru menținerea în Liga a II-a, 1-0 cu Șoimii Pâncota, în etapa a 7-a a play-out-ului. Managerul clubului vâlcean, Lucian Munteanu a stat pentru prima dată pe banca tehnică și a purtat noroc echipei sale, care a câștigat mult mai clar decât o arată scorul final.

Echipa vâlceană a dominat copios jocul cu arădenii, însă a risipit cu ușurință o mulțime de ocazii favorabile. CSM a învățat din experiența nefastă de la Pâncota și în ultimul sfert de oră, a conservat rezultatul, apărându-se și chiar trăgând de timp.

Unica reușită a partidei a venit în minutul 28 și a plecat de la centrarea excelentă a lui Piscanu din flancul stâng, concretizată cu o lovitură de cap de către Dâlbea. În minutul 40, Samson a fost aproape de primul său gol la Vâlcea, dar nigerianul, rămas singur în fața porții, l-a luat la țintă pe portarul Irimia. 

Alb-albaștrii au continuat să domine și partea secundă, dar Georgescu, Costin Stoica sau Vasile nu au găsit drumul spre gol din situații bune. Pâncota a dat emoții doar în minutul 73, la un șut bun al lui Leucuța de la 20 de metri, deviat de Fildan în corner. În prelungiri, Artean a scăpat singur spre poarta arădenilor, l-a lobat pe portarul Irimia, dar mingea a căzut pe plasa de sus.

În final, CSM s-a impus cu 1-0, după un joc controlat autoritar și pe care îl putea câștiga mult mai detașat. Vâlcea respiră ceva mai ușurată, a revenit pe primul loc din play-out și cu trei etape înaintea finalului de play-out, pare scăpată de grijile retrogradării directe.

Lupta pentru evitarea locului 3, care duce la baraj, este însă, în continuare, foarte strânsă. În schimb, Șoimii nu a arătat la Vâlcea ca o echipă capabilă să evite retrogradarea, dar are șansa sa să prindă măcar „barajul”, dacă câștigă sâmbătă, pe teren propriu, cu „U” Cluj.

CSM RÂMNICU VÂLCEA   1
ȘOIMII PÂNCOTA              0

Dâlbea ’28

Fildan – Samson, I. Stoica, Ct. Pârvulescu, Dumitrașcu (Al. Ionescu ’76) – Artean – Oct. Vasile, Dălbea (L .Iordache ’62), Piscanu, Georgescu (Ludușan ’88) – C-tin. Stoica
Rezerve neutilizate: Marinoiu – Alb. Voinea, A. Neagoe, Cl. Ștefan
Antrenor: Adrian Dulcea

Cr. Irimia – D. Dan, A. Pavel, Dubeștean, Siminic – Issa (Vasi ’86) – Fl. Gâlcă, Leucuța, Dragalina (A. Mihai ’62), Pirtea – M. Ion
Rezerve neutilizate: Cioară – Farcaș, Strengar, Suciu
Antrenor: Zsolt Muzsnay

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 700; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 May. 2016, 13:57 Campionat
Pe aceeași temă