Studenții au scăpat victoria printre degete

28 Feb. 2009, 18:32 Campionat

Sportul Studențesc nu a putut trece de FC Snagov, pe teren propriu, într-o partidă pe care a controlat-o în cea mai mare parte și a risipit două puncte prețioase. 

 

Întâlnirea din Regie a început timid, cele două combatante preferând să nu riște prea mult. Prima fază notabilă s-a consemnat în minutul 20, la poarta alb-negrilor, Samoilă respingând spectaculos un șut puternic de la 20 de metri. Replica gazdelor nu s-a lăsat așteptată, Curelea (’25) s-a desprins din marcajul fundașilor ilfoveni, dar a trimis slab, din 6 metri, în brațele lui Olteanu. Adrian Falub mută forțat de accidentarea lui Lucian Cazan (’29) trimițând în teren un atacant, juniorul Andrei Truță. Acesta a debutat cu această ocazie în Liga a 2-a, la 17 ani. În minutul 35, Curelea nu se descurcă în careul advers și iroseste ultima ocazie importantă a primei părți.

 

Imediat după pauză, oaspeții puteau deschide scorul, dar reflexul lui Samoilă la lovitura de cap expediată de Posteucă (’49) păstrează tabela nemodificată. Echipa lui Mihai Stoica se menține în ofensivă și pune presiune pe apărarea "studenților". Gigel Ene (’50) încearcă un șut de la semi-distanță, însă nu nimerește cadrul porții. Gazdele își revin repede și atacă în valuri succesive poarta lui Olteanu. Ciupe (’52), Irimia (’60), Curelea (’61, ’65), Postolache (’63, ’68), Truță (’67, ’85) nu îl pot învinge pe Olteanu, fie din cauza impreciziei, fie intervențiilor goalkeeperului ilfovean, aflat într-o formă excelentă.

 

Pe final, ambele echipe au trecut pe lângă gol, ratând cele mai clare ocazii ale meciului. Primii puteau da lovitura oaspeții, însă Bereșoae și Alexandru Radu, din centrul careului, nu au găsit drumul spre victorie. Gazdele au vrut să aibe ultimul cuvânt, Truță șutând puternic din alergare, puțin pe lângă bara din dreapta lui Olteanu.

 

Meciul nu s-a încheiat la egalitate și în ceea ce privește efectivele celor două formații. În minutul 89, Marius Postolache a intervenit întârziat asupra unui adversar, fiind eliminat direct de arbitrul Lucian Rusandu.

 

 

"Nu mă mulțumește rezultatul de astăzi. Am controlat partida, ne-am creat foarte multe ocazii de a înscrie, dar suferim la finalizare. Avem mulți jucători tineri în lot și se cunoaște. Truță are 17 ani și astăzi a debutat în Liga a 2-a. Avem mult de muncit, vrem să construim o echipă competitivă, care să abordeze fiecare meci la victorie. Mergem la Suceava cu gândul la cele trei puncte, dar ne așteaptă o partidă foarte dificilă"

 

Adrian Falub, antrenor Sportul Studențesc

 

28 Feb. 2009, 18:32 Campionat
Pe aceeași temă