„Stegarii” au tremurat pentru un punct cu Sepsi! FC Brașov a ratat șansa să se apropie la două puncte de lider. Țălnar dă vina pe condițiile de joc

Marius ANGHEL 04 Dec. 2016, 09:53 Campionat

FC Brașov a obținut doar un punct din derby-ul cu Sepsi OSK, scor 1-1, desfășurat pe stadionul Tineretului, în etapa a 20-a a Ligii 2, prima a returului. Elevii lui Cornel Țălbar au ratat șansa să se apropie la două puncte de liderul Juventus, însă au redus diferența la patru puncte după ce bucureștenii au pierdut la Mioveni. Mai mult, după aspectul jocului, „stegarii” se pot declara mulțumiți cu acest punct, în condițiile în care oaspeții au controlat autoritar jocul în partea secundă.

Brașovenii au deschis scorul în minutul 13 prin Andrei Poverlovici, care a reluat din șase metri cu capul, după un corner executat de Iulian Popa. Au avut apoi două situații de a închide jocul, irosite de Manole (15), scăpat singur cu portarul, și Grigorie (16), șut puternic respins greu în față. Covăsnenii au început jocul cu două mari situații de gol, pierdute de Ursu (2), nu a putut împinge mingea în plasă de la bara a doua, și Issa (7), minge reluată cu capul lângă bară, dar scoasă salvator de portarul Florin Iacob. Jucătorii lui Valentin Suciu au prima dată aproape de egalare în minutul 34, atunci când Chiș, scăpat singur cu Florin Iacob, a tras prost, pe lângă colțul lung, din 12 metri.

În partea secundă, brașovenii au fost de nerecunoscut, în timp ce oaspeții au atacat în valuri. Conform cursului jocului, Sepsi a reușit egalarea în minutul 83 prin Issa, care a reluat sub transversală din opt metri. Se putea termina și mai rău pentru brașoveni, pentru că Hadnagy (89, 90+2) a ratat două ocazii mari în finalul jocului. La ambele situații Florin Iacob a fost înger. Mai întâi a scos de lângă bară o reluare cu capul a golgheterului, iar apoi a reținut pe linie o deviere a lui Hadnagy din 6 metri. Același Hadnagy putea aduce egalarea mult mai devreme, în minutul 52, însă a trimis din poziție bună, din cădere, pe lângă prima bară, din 12 metri.

Cu punctul obținut, FC Brașov s-a menținut pe locul 2 cu 38 de puncte, la patru în spatele liderului Juventus, în timp ce Sepsi OSK e pe locul 4 cu 35 de puncte.

Țălnar: „Condițiile meteorologice și terenul deplorabil au influențat jocul”

Antrenorul Brașovului, Cornel Țălnar, dă vina pe terenul de joc pentru căderea jucătorilor săi în partea a doua a meciului.

„Terenul impracticabil a fost o mare problemă pentru noi, neavând jucători de luptă, ci mai degrabă tehnici. Din păcate, în aceste condiții nu s-au putut face zece pase la firul ierbii, iar integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol. Pe astfel de terenuri nu se poate juca fotbal. Nu le-am spus jucătorilor la pauză să se retragă, ba dimpotrivă, însă condițiile meteorologice și terenul deplorabil au influențat jocul. Rezultatul este unul echitabil, în condițiile în care în prima repriză vântul ne-a ajutat pe noi și am controlat jocul, iar repriza a doua a bătut contra noastră și a aparținut celor de la Sepsi. Nu trebuia să se mai dispute aceste două etape, este păcat că FRF nu se gândeste la integritatea jucătorilor. Am încredere că vom termina anul cu un rezultat bun pe terenul lui Juventus”, a spus, la final, antrenorul Cornel Țălnar.

FC BRAȘOV – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE  1-1
Andrei Poverlovici 13′ / Issa Thiaw 82′

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Leca, Poverlovici, Ct. Stan – L. Manole (Fl. Răsdan 87′), I. Popa (Vl. Munteanu 63′), P. Iacob, Goge – Grigorie – Istrati (Sburlea 56′)
Rezerve neutilizate: K. Ignat – H. Popa, Săftescu, Cordoș
Antrenor: Cornel Țălnar

Niczuly – Dumbravă, Rz. Damian, I. Ursu, Țepeș (I. Plămadă 70′) – Chiș, Minciună (M. Burlacu 76′), Issa, Huiban (Răduțoiu 90+3′) – D. Ene, Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fejer – Mitra, Tofan, Tanko
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 1.800; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel).

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 04 Dec. 2016, 09:53 Campionat
Pe aceeași temă