Ștefan Nanu, încântat și realist în același timp de situația de la ACS Poli: „Nu putem promova, să fim serioși!”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Aug. 2018, 17:11 Campionat
Ștefan Nanu, încântat și realist în același timp de situația de la ACS Poli:**

ACS Poli va juca în etapa 5-a din liga secundă cu UTA, având pe banca tehnică al treilea antrenor în acest start de sezon. Ștefan Nanu e foarte mulțumit de cum răspund tinerii jucători la antrenamentele sale și a spus că îi plac provocările. Totuși, tehnicianul recunoaște că formația timișoreană nu are nicio șansă să promoveze în prima ligă.

Nanu a spus că îl știe de 11 ani pe președintele Radu Birlică, cel care l-a convins să vină la club. „Mă bucur că am ajuns la un club atât de mare și de respectat din zona Banatului. Am venit aici datorită faptului că îl cunosc pe Radu Brilică de 11 ani, am lucrat împreună la Inter Gaz în 2007. Știam problemele de la acest club, dar sunt un luptător și îmi plac provocările. După primele antrenamente, complimente jucătorilor pentru cum au răspuns. Sunt foarte mulți jucători tineri care nu au experiență, dar eu sunt adeptul jucătorilor tineri. Am avut o discuție cu ei, fără muncă și fără disciplină și fără un plan tactic ne va fi foarte greu. Din vorbele pe care mi le-a spus președintele, trebuie să avem răbdare, lucrurile se vor regla”, a declarat la prezentarea sa la ACS Poli Ștefan Nanu.

Antrenorul Timișoarei spune că UTA vrea să promoveze

Deși cei de la clubul arădean nu au fixat obiectivul de promovare, Nanu spune că UTA asta își propune. Despre propria sa echipă spune că nu are nicio șansă să aspire la primul eșalon. „Aș mai avea nevoie de un fundaș dreapta, un mijlocaș stânga, de doi mijlocași centrali. Sper să pot să joc sistemul pe care mi-l doresc. Jucătorii au corespuns foarte bine la antrenamente, am numai cuvinte de laudă. UTA are ca obiectiv promovarea, este o echipă experimentată, un antrenor cu experiență, care cunoaște bine bucătăria acestui club. Am încredere în ei că putem să câștigăm acest joc și încercăm să facem tot posibilul să ieșim cu victorie. Vor fi mai multe probleme de rezolvat. Obiectivul nu este promovarea, că nu putem promova, să fim serioși. Obiectivul este menținerea”, a mai spus Ștefan Nanu.

Ovidiu Petre vrea să mai aducă jucători

Pentru acest joc, fundașul stânga argentinian Santiago Avaro va avea drept de joc. De asemenea, David Pop, care fusese împrumutat la Dumbrăvița, a revenit odată cu plecarea lui Ionel Ganea.

„Țin să-i mulțumesc lui Fane Nanu că a acceptat propunerea noastră, cunoscând toate problemele și ce se întâmplă la club. A înțeles foarte bine situația și cu toate acestea și-a dat acordul să vină la noi. Încercăm să facem ceva să fie bine pe viitor. Îi urez bun venit, vom încerca zilele acestea să acoperim posturile deficitare. Am readus în curtea noastră un jucător care trebuia să rămână, David Pop, dar a fost decizia antrenorului (n.r. – fostul antrenor, Ionel Ganea), a precizat Ovidiu Petre.

Noul antrenor va schimba sistemul

Ionel Ganea juca 4-1-4-1 la ACS Poli, dar Nanu spune că va aborda o altă partitură tactică. Dorin Codrea va juca în fața apărării în noul angrenaj. „Ne așteaptă un meci foarte important, dar sperăm să ne impunem, deși va fi un meci dificil. Postul meu e de mijlocaș defensiv, acolo mă simt cel mai bine. Am văzut la antrenor o energie bună pentru noi. Sperăm să ne ajute energia lui. Fiecare antrenor a încercat să se impună. Sperăm ca cel care a venit să fie potrivit pentru noi”, a precizat Dorin Codrea.

ACS Poli e pe locul 15 după patru etape, cu patru puncte. UTA e locul 8, cu șapte puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 13:30.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Aug. 2018, 17:11 Campionat
Pe aceeași temă