Ștefan Nanu, debut de coșmar ca antrenor la ACS Poli: „Dezamăgire totală. Au făcut cu totul altceva, să le fie rușine!”. Pentru o victorie cu UTA voia să aducă bani de acasă

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 19:16 Campionat

Ștefan Nanu, venit de săptămâna aceasta să o antreneze pe ACS Poli, a fost revoltat după ce echipa a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, cu 3-0 cu rivala UTA. Antrenorul a spus că jucătorii nu au respectat planul tactic și a constatat și el, ca fostul interimar, acum secund, Petre Vlătănescu, că lotul este disproporționat pe posturi. Nanu spunea că era dispus să le dea chiar el o primă fotbaliștilor.

Cuplul de fundași centrali Bocșan-Basic a fost din nou un „larg bulevard”, iar Nanu a vorbit despre stațiul imensă din apărare. „Dezamăgire totală, păcat că unii din jucători poartă acest tricou. Poli Timișoara este o emblemă a acestui oraș! Toată săptămână le-am spus complimente, azi parcă unii nu vroiau să joace. Din punctul meu de vedere, e dezamăgire totală. Am pregătit jocul așa cum trebuie toată săptămână. Am luat goluri ca niște începători, pentru că până la faza golului nu se anunța nimic. Ne trebuie doi fundași centrali, pentru că cei pe care îi avem sunt foarte modești. Din punctul meu de vedere, am făcut tot ce a trebuit, am pregătit jocul tactic. Ei au făcut cu totul altceva. Le-am zis, să le fie rușine. Mijlocașii nu au dat un șut la poartă, fundașii laterali care nu urcă, le-am spus să creeze superioritate, ei nu au venit la învăluire”, a precizat Nanu.

Lotul pare făcut de cineva care nu a jucat niciodată fotbal

Nanu a punctat aspectele esențiale, dovadă a prostului management și în plan sportiv la ACS Poli. Acum, echipa nu are niciun mijlocaș central defensiv de meserie, are puțini stopperi, dar are în schimb trei fundași dreapta și avea patru înainte ca Străuț să plece. Sau cinci atacanți. Cât despre străini, nu aduc niciun plus față de românii din lot. „Trebuie făcută neapărat o nouă organizare a lotului. Sunt foarte mulți copii, avem nevoie de jucători cu experiență, cu atitudine. S-a accidentat Bocșan, nu am avut pe cine să bag. Avem cinci atacanți și trei fundași dreapta. Jucătorii străini sunt o dezamăgire totală. Opoku a început bine, după 30 de minute a început să joace mijlocaș defensiv”, a spus antrenorul.

Durere unei înfrângeri dezonorante cu rivala

Ionel Ganea a plecat de la ACS Poli după ce, printre altele, conducerea a refuzat o primă pentru victoria cu Ripensia. Nanu spune că acum s-ar fi dat primă, chiar dacă trebuia să o plătească el, și că miza meciului cu UTA trebuia să primeze. „Azi aveau primă, le-am spus că luni își iau banii. Aduceam eu bani de acasă dacă trebuia. Când joci contra celor de la UTA, trebuie să aperi culorile acestui club”, a mai adăugat Ștefan Nanu.

După cinci etape desfășurate în Liga 2, ACS Poli Timișoara ocupă locul 16, retrogradabil, cu doar patru puncte acumulate. Săptămâna următoare va juca în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la a doua clasată Academica Clinceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 19:16 Campionat
Pe aceeași temă