Ștefan Nanu a coborât cu picioarele pe pământ, la realitatea sumbră de la ACS Poli. „Trebuie să ne grupăm până la iarnă”. Cu timișorenii se antrenează un fost portar de la Lazio

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Sep. 2018, 14:48 Campionat

ACS Poli joacă sâmbătă pe terenul Academicii Clinceni, o deplasare foarte dificilă dată fiind forma celor două echipe. Dacă acum o săptămână noul antrenor Ștefan Nanu era entuziasmat de lot, acum și-a schimbat declarațiile și a constatat că are probleme majore. Alb-violeții testează jucători, deocamdată fără prea mare succes. La ședința de pregătire de joi a apărut Ionuț Rus, portar trecut și pe la Lazio.

Nanu știe că Academica, a doua clasată din Liga 2, va fi o echipă greu de contracarat. „Ne așteaptă o deplasare foarte grea. Găsim revelația acestui campionat, având în vedere că anul trecut au avut un campionat compromis, cu jucători cu experiență. Anul acesta au mers pe altă strategie, cu jucători tineri și cinci-șase jucători cu experiență și au creat surpriza în competiție. E o echipă care joacă, cu foarte mulți tineri luați de la Steaua, Dinamo, centrele puternice de juniori din țară. Drept dovadă, au calitate și au ajuns pe locul doi”, a declarat antrenorul echipei ACS Poli Timișoarei.

Nu are doi fundași centrali valizi: „Nici nu știu”

ACS Poli are un lot în care nu există decât trei fundași centrali de meserie acum, mai ales după ce Podină a fost împrumutat la Dumbrăvița: Melinte – accidentat, Bocșan – scos accidentat la meciul cu UTA și Basic – jucător care anterior era rezervă la Sebiș, în Liga a 3-a. Așadar, în fața porții se va improviza. „E puțin dificil. Pentru Melinte a fost primul antrenament ieri. A simțit dureri. Mă gândesc, s-ar putea să joc acolo cu Pop. Nici nu știu, sincer să fiu. Sau cu Codrea”, a spus Nanu, întrebat pe cine va folosi fundaș central.

Supărat pe atitudinea jucătorilor: „Ba îl doare genunchiul, ba îl doare fesa”

Antrenorul care în urmă cu o săptămână lăuda jucătorii spune acum, după un prim joc, că fotbaliștii nu au cea mai motivată atitudine.

„Sunt foarte mulți copii fără experiență, mulți jucau anul trecut pe la Liga a 3-a. Când nu ai valoare, e foarte greu să obții ceea ce-ți dorești. Trebuie să își schimbe puțin mentalitatea, dorința. Dacă pierzi, măcar să fie cu sufletul împăcat că ai dat totul pe teren. Dar când vezi jucători care nu au atitudine și pur și simplu renunță la duel, sunt niște semne de întrebare. Sunt probleme de lot. Am făcut două antrenamente mai tari, iar Velcotă deja a făcut o întindere la inghinali. Bocșan, după meciul cu UTA, nu a mai făcut absolut nimic. Ba îl doar genunchiul, ba îl doare fesa. Sunt semne de întrebare. Trebuie să ne grupăm până la iarnă, când se va trage linie. Poli Timișoara e un brand, dacă vii că nu îți convine că nu s-a dat nu știu ce…”, consideră Nanu.

Jucătorii au studiat Clinceniul la meciul de duminică cu Ripensia

Fotbaliștii lui ACS Poli au studiat pe viu echipa antrenată de Ilie Poenaru, care duminică s-a impus cu 3-0 cu Ripensia. Denis Haruț, care va juca titular pe postul de fundaș dreapta, spune și el că adversarul e unul redutabil pentru acest nivel.

„Sper să facem și noi un joc mai bun decât cele dinainte și să venim și noi cu 3 puncte. Am văzut că au jucători mici de înălțime, foarte rapizi, foarte tehnici. Trebuie să încercăm să-i blocăm și să ne facem jocul nostru. Ne-a pus în gardă. Dacă au jucători buni trebuie să vedem cum facem să-i contracarăm. În ultimele meciuri nu am jucat postul meu, am înțeles că acum o voi face. Sper să dau randament 100%”, a declarat Haruț.

Ionuț Rus, la antrenament

Ștefan Nanu mai testează jucători, dar a lăsat să se înțeleagă că niciunul nu va semna. În schimb, la antrenamentul de joi, care a avut loc la Stadionul Electrica, deoarece acolo sunt condiții de refacere, a apărut portarul de 18 ani Ionuț Rus.

Produs al LPS Banatul, jucătorul a plecat de la Lazio Roma, unde a fost legitimat în ultimii doi ani.

Cu 12 puncte după cinci etape, Academica Clinceni e pe locul 2. ACS Poli are 4 puncte și e pe locul 16, retrogradabil. Meciul din etapa a 6-a are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Sep. 2018, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă