Start lansat cu Cruceru vârf de lance! Farul a defilat cu Concordia și își menține invincibilitatea la Constanța. Ianis Zicu, după victoria în fața lui Florin Bratu: „Sunt fericit”

Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 12:29 Campionat

Farul și-a început cu dreptul meciurile oficiale din 2020. Sâmbătă, la Constanța, echipa antrenată de Ianis Zicu a trecut cu 3-1 de Concordia Chiajna, în etapa a 22-a a Ligii 2, și continuă să fie invincibilă pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, Florin Bratu a debutat oficial pe banca echipei din Chiajna cu o înfrângere.

Debut nebun de meci, cu două penalty-uri pentru Farul și o eliminare pentru Chiajna

Farul a avut un start lansat în adevăratul sens al cuvântului în primul meci oficial din acest an. „Marinarii” au străpuns apărarea Concordiei încă din minutul 2, atunci când Ionuț Stoica a fost faultat în careu de Bogdan Vișan, iar arbitrul Adrian Illyeș a dictat penalty și cartonaș roșu, cu toate că noul regulament spune că o echipă care comite penalty nu trebuie sancționată de două ori la aceeași fază, cu lovitură de pedeapsă și eliminare, chiar dacă e fault în postura de ultim apărător. Spiritele s-au încins și va penalty, fiindcă după ce Greab aparat lovitura lui Kanda, asistentul Doru Zamfir a indicat repetiția, deoarece în momentul șutului mai mulți jucători pătrunseseră în careu. Antonio Cruceru (7) a executat a doua oară și a transformat.

La scurt timp după aceea, Alexandru Stoica a fost și el faultat în careu, iar același Antonio Cruceru (14) a marcat din nou de la punctul cu var. Ulterior, Antoche (29) și Ciucureanu și Hristov (39), ambii în aceeași fază, au irosit situații bune de a mai marca până la pauză.

Partea secundă a început mai domol, însă cei care aveau să marcheze aveau să fie tot jucătorii Farului. În minutul 58, Alexandru Stoica a centrat perfect de pe partea stângă, iar Antonio Cruceru a făcut „tripla” cu o lovitură de cap în stânga lui Greab. Diogo Rosado (61), dintr-o lovitură liberă, a fost aproape să înscrie împotriva fostei sale echipe, Alexandru Stoica (68) a fost și el pe punctul de a marca din fază fixă, însă greab a scos de sub transversală, pentru ca ilfovenii să marcheze totuși golul de onoare în minutul 90. Șutul lui Stelian Cucu din marginea careului la colțul lung nu i-a dat speranțe lui Muțiu, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1.

Ianis Zicu: „Sunt fericit că am obținut această victorie”

Farul începe perfect meciurile oficiale din 2020 și rămâne, astfel, invincibilă pe teren propriu în acest sezon, în cele zece partide disputate la Constanța având nouă victorii și o remiză. Ianis Zicu s-a bucurat pentru acest succes, însă are regretul că a pierdut doi jucători importanți pentru meciul cu Petrolul, pe Paul Antoche și autorul triplei, Antonio Cruceru.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc jucătorilor că au luptat din primul minut până în ultima secundă. Sunt fericit că am obținut această victorie, fiind prima etapă din acest retur. A început returul de anul trecut, dar eu o consider prima etapă din retur. Aveam nevoie de cele trei puncte și le-am obținut. Din păcate, am pierdut doi jucători pentru partida cu Petrolul. Cruceru a făcut patru galbene și Antoche la fel, așa că vor fi suspendați, dar avem un lot mare, sunt mulțumit de toți jucătorii pe care-i am aici și sunt convins că aceia care vor intra la Ploiești vor face o treabă bună. Încercăm să acumulăm mult mai multe puncte din deplasare decât în prima parte a campionatului. La Ploiești va fi o partidă frumoasă. Sper să fie un gazon bun la Ploiești, să putem să construim cu mai mare încredere și mai multă siguranță, pentru că aici lucrurile nu sunt așa cum îmi doresc. Nu este gazonul foarte, foarte bun. Sper să se remedieze și această problemă, pentru că în rest am toate condițiile și beneficiez de tot ceea ce trebuie să aibă un club profesionist de fotbal atât din punct de vedere administrativ, cât și din punct de vedere al condițiilor de antrenament. Mă refer la echipament și la condițiile salariale, pentru că băieții sunt la zi și sunt mulțumit cu acest lucru”, a spus Ianis Zicu după meciul cu Concordia.

Laude pentru autorul hat-trick-ului, Antonio Cruceru: „Este un jucător care are o calitate incredibilă”

Cu cele trei goluri marcate în acest joc, Antonio Cruceru l-a egalat la numărul de reușite din acest sezon, cinci, pe fundașul Viorel Lică, golgheterul echipei. Zicu a avut cuvinte de laudă pentru mijlocașul său.

„Sunt bucuros pentru el! Este un jucător care are o calitate incredibilă, am știut de prima oară când l-am văzut. Știam ce fel de jucător este și trebuie doar să se limpezească un pic din punct de vedere al gândirii și să nu se mai enerveze inutil, pentru că fotbal știe foarte mult și ajută foarte mult această echipă prin calitatea paselor și felul în care interpretează fiecare moment al jocului”, a declarat antrenorul Farului.

Totodată, Zicu a vorbit și despre publicul prezent la meci: „Este o bucurie să vedem oamenii la stadion, sper să vină din ce în ce mai mulți, pentru că este păcat altfel. Sunt 10 meciuri jucate acasă, 9 victorii și un singur rezultat de egalitate, cu Petrolul, și cred că acești băieți trebuie susținuți mult mai mult pentru că sunt tineri și au nevoie. Văzând oamenii la stadion, le crește evoluția sută la sută.”

În meciul cu Concordia Chiajna, Farul a avut următorii jucători pe teren: Muțiu (cpt.) – Marius Leca, V. Lică, I. Ursu, Carabela – Greu, Antoche (Cărăruș 66), Cruceru (D. toma 84) – Kanda (Nicola 78), I. Stoica, Al. Stoica. Rezerve neutilizate: Udeanu – Cană, Halep, Gherghiceanu.

Cu 32 de puncte acumulate după 22 de etape, Farul ocupă acum locul 7 în Liga 2. Runda următoare, echipa constănțeană joacă la Ploiești, cu Petrolul, singura formație pe care nu a reușit să o învingă pe teren propriu în acest sezon.

Golurile meciului Farul – Concordia Chiajna 3-1:

Meciul Farul – Concordia Chiajna 3-1:

Conferința de presă a lui Ianis Zicu:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă