Stan întreabă, Stan răspunde! „Aș vrea să pun eu o întrebare în numele dumnevoastră. De ce Flavius Stoican?” Cum a fost ales noul antrenor al Petrolului

Marius ANGHEL 27 Jun. 2019, 12:15 Campionat

La conferința de presă care a ținut mai mult de o oră, în care Petrolul și-a prezentat oficial noul președinte și noul antrenor, cei doi au vorbit despre obiectivele pe care le au la club, ceea ce i-a făcut să accepte oferta, politica de transferuri, cât și despre adversarii în lupta pentru promovare.

La un moment dat, sătul să aștepte o întrebare care întârzia, Marius Stan a intervenit în discuție și și-a pus singur întrebarea referitoare la alegerea ca antrenor a lui Flavius Stoican.

„Aș vrea să pun eu o întrebare în numele dumnevoastră. De ce Flavius Stoican? Și vreau să-mi răspund și să vă răspund. Pe Flavius l-am apreciat din 2012 (n.r. – Stoican a antrenat echipa Pandurii în perioada ianuarie – iunie 2017, nu în 2012, cum, greșit, a spus Marius Stan). Jucam un meci direct la Pandurii, care erau duși, săracii, erau cu probleme cu insolvența, și avea o echipă numa-numa de copii, necunoscuți toți, nu știu de unde i-a adunat 11 atunci. Și ce m-a surprins plăcut. Copiii ăștia jucau construind, cum construiesc echipele mari, de la linia de fund, de la portar, așa construiau, cum puteau ei, cu puterile lor și chiar ne-au chinuit, ne-au chinuit rău de tot. Am apreciat concepția asta de joc. E una care îmi place și care sunt convins că îi place spectatorilor, că, până la urmă ei vin, pentru spectacol. Primul lucru pe care l-a căutat sau l-a cerut, așa, scoutingului, a fost un portar cu joc bun de picior. Asta iar spune ceva. În primul rând cu joc de picior și după aceea mai vedem”, a întrebat și răspuns Marius Stan.

„Sunt responsabil de jocul echipei începând cu prima etapă”

Iar replica lui Stoican nu a întârziat să apară. Antrenorul Petrolului a spus că vrea rezultate în urma unui joc solid, și că va răspunde pentru ele încă din prima etapă.

„Ideal pentru mine este să jucăm bine și să câștigăm. Sunt importante rezultatele, dar oamenii o să aprecieze jocul nostru și asta le spun și jucătorilor. Nu există pe termen lung să joci bine și să pierzi. Se întâmplă în anumite situații ca jocul să funcționeze și să n-ai șansa să câștigi. Dar asta e pe termen scurt. Deci ideea pentru mine este ca tot ceea ce facem e să facem datorită jocului și nu ceva la întâmplare. Cu siguranță îmi doresc rezultate. Asta este lucrul cel mai important, dar nu întâmplătoare. Din momentul în care eu am acceptat această provocare, în acest moment, eu sunt responsabil de jocul echipei începând cu prima etapă. Nu mai așteptăm că vine etapa a doua, că vine etapa a treia. Sigur, se poate întâmpla ca jocul să scârțâie, dar totul este din vina mea. Aș vrea să câștigăm și când scârțâim”, a spus Flavius Stoican.

Staff numeros pentru Stoica: „Este momentul să fac exact așa cum cred că se face profesionist”

Stoican va avea la Petrolul primul staff tehnic pe care l-a ales singur, față de precedentele echipe unde a trebuit mereu să lucreze și cu oameni din club sau propuși de conducători.

Silviu Ion (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor portari), Radu Vasilcan (preparator fizic), Claudiu Bătineanu (kinetoterapeut), Timofei Cârlig (scouting) și Dorin Irimia (psiholog) e întreaga echipă pe care se bazează antrenorul principal.

„Tot timpul acolo am tins. Să am un staff în care eu cred. Am mers tot timpul și m-am acomodat la condițiile de la echipele respective și, de aceea, cred că este momentul să fac exact așa cum cred că se face profesionist”, a spus Stoica, completat imediat de Marius Stan: „Să nu vă speriați aici de un staff așa de numeros. Să știți că tot acest staff s-a încadrat în avelopa salarială pe care ne-am propus-o.”

De miercuri, Petrolul se află în cantonament la Poiana Brașov, acolo unde Flavius Stoican are la dispoziție 21 de jucători.

CITEȘTE și:

OFICIAL | Petrolul Ploiești i-a prezentat pe Marius Stan și Flavius Stoican în funcțiile de președinte, respectiv antrenor principal. Stan: „Mai vreau odată întâmplările formidabile din 2011”

Petrolul, primul club unde Flavius Stoican spune că lucrează „ca la carte”! „Nu vreau ca, în urma declarațiilor mele, să spuneți că Stoican a înnebunit. Vrea să câștige tot”

Chestiune de PR! Petrolul devine un club semi-corporatist

Petrolul a avut la reunire doar zece jucători din vechiul lot. Bărboianu și trei foști elevi ai lui Flavius Stoica la Poli Iași, cele mai importante noutăți ale „lupilor”

17 jucători pleacă de la Petrolul. Marius Stan: „S-au schimbat patru antrenori și cred că trebuie să se schimbe și jucătorii. A venit timpul”. Cine rămâne din vechiul lot

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Jun. 2019, 12:15 Campionat
Pe aceeași temă