Stadionul din Chiajna, casă și pentru FC Voluntari. Ilie Poenaru: „Este o opțiune când vom promova, este trecut în dosarul de licențiere”

Mihai Andries 05 Apr. 2015, 22:02 Campionat
Stadionul din Chiajna, casă și pentru FC Voluntari.** Ilie Poenaru:

Sezonul viitor al Ligii 1 ar putea aduce o premieră inedită în eventualitatea în care Concordia Chiajna și FC Viitorul nu retrogradează, iar FC Voluntari va promova. Astfel, gruparea ilfoveană care se află în acest moment în fruntea seriei I din eșalonul secund a trecut arena din Chiajna, în dosarul de licențiere depus săptămâna trecută, ca loc de disputare a meciurilor de pe teren propriu din Liga 1.

În aceste condiții, stadionul ilfovean ar intra în istorie ca primul, în afara Arenei Naționale, care va găzdui trei echipe de fotbal de Liga 1. În plus, cum din acest sezon avem de a face cu o suprafață de joc sintetică la Chiajna, am asista la o premieră în fotbalul românesc, primul teren artificial care este „acasă” pentru trei formații din primul eșalon. În acest moment, doar sinteticul bazei FRF de la Buftea a mai găzduit mai multe echipe în același sezon, însă la nivelul Ligii 3.

Pentru cei care au uitat, vă amintim că arena de la Buftea a găzduit în 2012 primul meci oficial de Liga 2. În acel an, pe 29 septembrie, ACS Buftea a învins pe Delta Tulcea cu 2-1, cu un gol reușit din penalty, în minutele de prelungire, de către Gafița.

Arena din Voluntari, variantă secundară

Revenind la liderului seriei I din Liga 2, informația privind posibilitatea de a juca la Chiajna din vară a fost confirmată ieri de principalul Ilie Poenaru. Acesta a explicat într-o declarație dată la postul de radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fotbal la matineu” moderată de Horațiu Sima, că arena Concordiei a fost trecută în dosarul de licențiere, însă există ca variantă și propria arenă din Pipera, cu condiția efectuării unor modificări pentru a se îndeplini cerințele de infrastructură.

„Încă nu mă preocupă unde vom juca în Liga 1, conducerea se gândește unde vor fi meciurile. Eu cred că e rezolvată problema, pentru că, din câte știu eu, în dosarul de licențiere este trecut stadionul din Chiajna. Dar și stadionul din Voluntari rămâne ca o posibilă opțiune” a declarat tehnicianul Voluntariului

Stadionul Dinamo a fost o variantă luată în calcul

Liga2.ro a aflat că sinteticul din Chiajna nu a fost prima variantă care a fost luată în calcul pentru meciurile de acasă din primul eșalon. Ilfovenii au avut în vizor stadionul din Ștefan cel Mare, însă se pare că arena din Chiajna a avut câștig de cauză și prin prisma condițiilor superioare pe care le oferă, nu doar din punct de vedere al suprafeței de joc.

Însă până la mutarea „casei” la Chiajna, Voluntariul va trebui să obțină mai întâi promovarea pe teren, acolo unde ilfovenii au pierdut două puncte prețioase în prima rundă a play-off-ului. CF Brăila a plecat de la Voluntari cu un punct, după un neașteptat egal. Onofraș a deschis scorul în minutul 43 și, dacă Pușcașu nu comitea un fault în careu pe final de meci, brăilenii ar fi putut pleca cu toate punctele puse în joc. Așa, Marius Ene a înscris de la punctul cu var în minutul 87 și acum Voluntariul și-a redus la cinci puncte avansul în fața Academicii Argeș.

„Nu am putut să trimitem mingea în poartă, nu a vrut să intre. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată, care nu avea nimic de pierdut și a jucat un fotbal foarte bun. În prima repriză am jucat slab, iar pe a doua am dominat-o total, dar am ratat mult. E drept că și portarul lor a apărat fantastic, a scos la 4-5 ocazii, nici nu știu cum. Dacă nu ești concentrat la fiecare meci, poți pierde puncte. Lupta nu este încă jucată, este deschisă și promovarea se va juca până la final. Suntem numai la mâna noastră, dacă facem ce trebuie nu ne poate împiedica nimeni” a comentat Ilie Poenaru despre semieșecul de sâmbătă

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 05 Apr. 2015, 22:02 Campionat
Pe aceeași temă