SSC Farul ia trei puncte mari din meciul cu CS Balotești. Celestino, gol și ratare din penalty. A transformat în fața portarului, dar s-a „înmuiat” în fața atacantului pus între buturi

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 15:44 Campionat

SSC Farul a câștigat trei puncte mari din deplasarea de la Balotești, sâmbătă, în cadrul etapei a 24-a a Ligii 2. Echipa constănțeană s-a impus cu 1-0 în fața uneia dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării într-un meci în care în repriza a doua s-au acordat două lovituri de pedeapsă și trei cartonașe roșii. Pe prima, Celestino a transformat-o, iar pe a doua, în care portar a fost un atacant, a ratat-o. Nicolae Moise (60) i-a lăsat pe „marinari” în inferioritate numerică în ultimele 30 de minute de joc, iar ilfovenii au rămas fără Valentin Flămânzeanu (90+1) și portarul Corneliu Fulga (90+2).

Meciul în care presiune mai mare a fost pe constănțeni, fiindcă aveau două puncte în spatele ilfovenilor, s-a limpezit pentru scurt timp în minutul 57, atunci când Celestino a transformat un penalty în fața portarului Fulga, care a fost aproape să ajungă la minge. Acesta din urmă a și văzut cartonaș galben la această fază, după ce a contestat decizia arbitrului de a dicta lovitură de pedeapsă la intervenția lui Flămânzeanu asupra lui Miranda.

Eliminarea lui Nicolae Moise (60) pentru un fault la mijlocul terenului a încins și mai rău meciul pe final. Totuși, fariștii au împins meciul până în prelungiri fără să aibă emoții mari. Eliminarea lui Valentin Flămânzeanu (90+1) pentru cumul de cartonașe galbene le-a dat un moment de respiro, iar apoi au avut șansa să dubleze avantajul.

Arbitrul a dictat penalty la o fază în care numai el a înțeles ce s-a întâmplat. La un duel între Gabriel Bragă și Miranda, acesta din urmă a căzut pe teren aproape fără să fie atins, iar centralul a dictat penalty. În urma protestelor, portarul Corneliu Fulga a primit și al doilea cartonaș, fiind altfel eliminat. În locul său în poartă a intrat atacantul Alexandru Stoica, fiindcă antrenorul Gheorghe Mihali efectuase deja toate schimbările.

Celestino (90+4) a bătut de această dată penalty-ul în dreapta, iar Alexandru Stoica a sărit pe minge și a reținut-o. Faza golului o poți urmări AICI.

Chiar dacă echipa sa a pierdut, Stoica a fost extrem de fericit la final, pentru că a reușit să pareze o lovitură de la 11 metri. Puștiul de 19 ani împrumutat de la FC Voluntari dovedește că poate fi utilizat și în poartă, nu numai în atac, acolo unde a strâns cinci goluri în 16 meciuri.

Cu victoria obținută astăzi, prima în 2019, SSC Farul a ajuns la 23 de puncte, a depășit în clasament echipa pe care tocmai a bătut-o, și se află pe locul 17, tot retrogradabil. CS Balotești a rămas cu 22 de puncte și e pe locul 18.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 09 Mar. 2019, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă