SSC Farul a pierdut la scor la revenirea la Constanța. Marica: „Din păcare, asta e realitatea. Mi-a scăzut un pic moralul”. Când va face schimbări la echipă

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 11:10 Campionat

La revenirea pe stadionul din Constanța, SSC Farul a pierdut, miercuri, în etapa a 11-a a Ligii 2, la scor de neprezentare, 0-3, meciul cu Universitatea Cluj. Conduși încă din minutul 7, „marinarii” au rămas apoi în superioritate numerică după eliminarea lui Hațiegan, însă, în ciuda acestui lucru, au mai încasat încă două goluri.

Ursu a fost faultat în careu de portarul Mihai Popa, iar experimentatul Dorin Goga (7) nu a avut emoții de la punctul cu var pentru a deschide scorul. Eliminarea lui Iuliu Hațiegan (34) pentru cumul de cartonașe galbene primite în decurs de câteva minute părea să echilibreze jocul de la Constanța, însă clujenii au mai punctat de două ori în repriza secundă. Mai întâi Octavian Ursu (55) a speculat o gafă colectivă în careul advers și a înscris printre picioarele portarului, iar George Florescu (80) a stabilit scorul final după o nouă gafă a jucătorilor fariști și l-a învins, plasat, pe Popa.

SSC Farul a rămas cu 9 puncte în clasament și după 11 etape se află pe locul 15, primul de deasupra locurilor retrogradabile, însă e la egalitate cu Luceafărul Oradea și Ripensia Timișoara, prima echipă situându-se pe ultimul loc care duce în Liga 3.

La finalul întâlnirii de la Constanța, finanțatorul Ciprian Marica spune că e trist pentru înfrângere, însă se aștepta ca Farul să piardă, fiindcă U Cluj e la alt nivel decât echipa pregătită de Petre Grigoraș. Fostul atacant al naționalei anunță că echipa va continua în aceeași formulă până în pauza de iarnă, atunci când se vor face transferuri masive pentru a se crea din timp lotul pentru sezonul următor, în care obiectivul va fi promovarea.

„Noi nu ne batem cu U Cluj. Suntem departe de aceasta. Până nu demult, oamenii credeau că noi facem blocuri aici. Din păcate, asta e realitatea. Mi-a scăzut puțin moralul după această înfrângere, dar vom face tot ce depinde de noi să readucem plăcerea oamenilor pentru fotbal și bucuria de a veni la stadionul Farul. Sperăm să avem susținerea lor de fiecare dată. Sunt multe lucruri de pus la punct. Timpul a fost foarte scurt. Se știu problemele cu care ne confruntăm zi de zi. Vom munci cu toate resursele noastre pentru a putea construi o echipă competitivă la Constanța.

Până în iarnă nu avem nicio șansă să schimbăm ceva. În iarnă, vom încerca să întărim lotul și să facem o pregătire bună, întrucât și din punct de vedere fizic am stat rău în a doua repriză cu U Cluj. Băieții trebuie să stea cu capul sus. Astăzi, suntem triști, dar mâine o luăm de la capăt. Avem o deplasare grea la Bacău.

Obiectivul este menținerea în Liga a 2-a în acest sezon. Să demonstrăm că suntem serioși și că avem un proiect bun. La anul trebuie să atacăm promovarea. Anul acesta încă vom construi. Pe partea administrativă a venit Dănciulescu și vreau să mai aduc câțiva oameni competitivi”, a spus Ciprian Marica.

La meciul cu „U” Cluj a asistat și Ionel Dănciulescu, noul manager sportiv al clubului constănțean.

În acest sezon de Liga 2, SSC Farul a jucat pe teren propriu la Ovidiu, la Academica lui Gheorghe Hagi, cu ACS Poli (4-1), apoi a mers la Călărași pentru a desfășura jocul cu Academica Clinceni (1-4), iar ultimele trei partide le-a desfășurat „acasă” la Techirghiol, pe stadionul Sparta, cu CS Balotești (2-0), Metaloglobus (1-2) și Energeticianul (1-0). Începând de la meciul cu „U” Cluj, SSC Farul va juca acasă pe stadionul Farul din Constanța.

Foto: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 11:10 Campionat
Pe aceeași temă