SSC Farul a ieșit din zona retrogradabilă după victoria cu Brăila. Grigoraș: „Mă temeam”. Faza care a creat declicul constănțenilor și cum se simte Twumasi după accidentare

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 17:01 Campionat

După trei înfrângeri consecutive în fața unor adversari mai bine clasați, Petrolul (1-2), Mioveni (0-3, la masa verde) și Daco Getica (0-3), SSC Farul și-a revenit la fix. Echipa lui Petre Grigoraș s-a impus în ambele partide contra a doua dintre contracandidatele la evitarea retrogradării și a urcat deasupra zonei roșii. De Luceafărul Oradea a trecut cu 5-0, iar de Dacia Unirea Brăila cu 2-0, ambele jocuri disputându-le pe teren propriu, la Constanța.

Georgian Păun (11′) și Jallow Momodou (61′) au marcat golurile Farului cu Brăila și și-au dus echipa pe locul 14, cu 19 puncte, cu unul mai mult decât Aerostar, ultima clasată pe loc retrogradabil.

„Așa cum mă așteptam, am avut un joc mult mai greu decât credeau unii. Eu știu că, de ani întregi, există o luptă între Brăila și Constanța. Indiferent de locurile ocupate în clasament, sunt ambiții mari. Văzusem câteva jocuri ale lor. Să-i înscrii două goluri Petrolului și să învingi Daco Getica, echipă care pe noi ne-a tăvălit rău de tot, nu e puțin lucru. Dacia Unirea joacă fără presiune și are jucători buni, câțiva dintre ei chiar interesanți. Știam că încearcă să joace fotbal, neavând nimic de pierdut. Mă temeam ca nu cumva echipa noastră să trateze meciul ușor. Mă bucur însă că băieții au reacționat bine. După ocazia din primul minut a oaspeților, am avut, așa, un declic. Ne-am creat mai multe situații, iar la pauză putea fi un scor și mai mare. În repriza a doua, am reușit să mai înscriem, am făcut și puțin spectacol, în ciuda terenului destul de greu. Au fost mai multe momente în care echipa a jucat din una, maximum două atingeri și au fost ocazii destul de multe. Mi-a plăcut. A fost o victorie absolut meritată, dar am întâlnit un adversar arțăgos, care ne-a pus și el ceva probleme, ne-a solicitat destul de mult. Mă bucur că am legat două victorii și ne-am îndreptat puțin și golaverajul. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor”, a spus, după meciul cu Brăila, Petre Grigoraș.

Pentru SSC Farul urmează în această săptămână alte două jocuri în fața unor formații aflate în zona retrogradării și cu care se luptă direct, ambele din Timișoara. Miercuri, de la ora 17:00, constănțenii joacă împotriva Ripensiei (locul 17, 16 puncte) și sâmbătă, de la ora 14:00, o întâlnește pe ACS Poli (locul 20, 6 puncte).

Twumasi e bine, dar ratează următoarele două meciuri

Altfel, starea de sănătate a lui Yeboah Twumasi, jucător accidentat în minutul 22 al meciului cu Brăila și care a fost transportat la spital cu ambulanța, este bună, însă acesta va avea repaus până miercuri și va rata următoarele două jocuri.

„Ne bucurăm că jucătorul e bine. Investigațiile medicale nu au evidențiat nimic grav. Twumasi a petrecut în jur de trei ore la spital, după care a fost externat. Pe teren, nu și-a pierdut cunoștința. A acuzat dureri la cap și cervicale. Va avea repaus de la antrenamente până miercuri (n.r. – 28 noiembrie). Vom vedea dacă va fi inclus în lotul cu care vom aborda cele două partide de săptămână viitoare (n.r. – aceasta), de la Timișoara, miercuri cu Ripensia și sâmbătă cu ACS Poli, în ideea că poate ne vom putea baza pe el la a doua confruntare”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul.

Yeboah Twumasi s-a lovit cap în cap cu Ben Abda Hamza, în careul echipei brăilene, ambii jucători s-au prăbușit, însă lovitura încasată de fundașul Farului a fost mai puternică și a fost nevoie de transportarea lui la spital.

Foto și video: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 17:01 Campionat
Pe aceeași temă