Sportul Studențesc a defilat cu Delta

07 May. 2009, 13:19 Campionat

"Studenții" bucureșteni s-au impus ieri, mai clar decât o arată scorul, în fața uneia dintre favoritele la promovarea în Liga I. Vremea capricioasă și prestația arbitrului Lucian Dan nu au putut împiedica "Gașca Nebună" să obțină victoria. Cei 300 de spectatori au urmărit un spectacol fotbalistic agreabil, în care echipa gazdă și-a creat o sumedenie de ocazii, mai ales în prima parte, în timp ce Delta Tulcea a impresionat prin organizarea jocului, demonstrând că este una dintre echipele cele mai disciplinate tactic din serie.

Sportul a început meciul în forță și a reușit să marcheze prin Curelea, însă golul a fost anulat eronat de central, pentru un fault imaginar la portar. Căpitanul alb-negrilor câștigase prin detentă duelul aerian cu Olteanu, lovind mingea înainte ca goalkeeperul să aibe controlul asupra ei. Aceasta nu este singura bilă neagră din contul arbitrului, pe parcursul meciului acesta nesancționând mai multe faulturi dure, la cel puțin unul dintre acestea s-ar fi impus acordarea cartonașului roșu.

Totuși, în minutul 10, Curelea a repetat procedeul, de această dată în duel cu unul dintre fundași centrali, și-a prelungit mingea în dreapta și a șutat necruțător la colțul lung, pe plasa laterală. A urmat apoi o serie de ratări monumentale, Ferfelea, Curelea și Postolache fiind lipsiți de inspirație sau noroc în fața lui Olteanu. Postolache a fost cel mai aproape de majorarea avantajului, însă mingea trimisă din semi-foarfecă a întâlnit transversala.

Începutul repriza secunde a fost dominat de o furtună ce s-a abătut asupra Bucureștilor, ploaia torențială fiind însă de scurtă durată, neafectând suprafața de joc. Partida a continuat în aceeași notă, gazdele păstrând în permanență inițiativa, însă ocaziile clare de gol au fost rare. Cu zece minute înainte de final, Ferfelea a șutat inteligent de la 20 de metri, plasat la colțul lung, mingea atingând iarba udă înainte de a intra în plasă. Oamenii lui Motroc s-au relaxat nepermis după marcarea celui de-al doilea gol și peste numai două minute Lucan, fără marcaj, a trimis o "foglia secca" în vinclul porții lui Samoilă, rămas fără replică.

Victoria cu Delta Tulcea a mai ridicat moralul fotbaliștilor din Regie, care au arătat multă determinare și ambiție în fața ocupantei locului doi, după ce etapa precedentă au cedat greu pe terenul liderului. Gustul succesului începe să placă alb-negrilor, iar în acest final de campionat, în care nu mai au niciun obiectiv, vor încerca să mai repare câte ceva dintr-un sezon lamentabil.
 

articol scris de Florin Alboiu

07 May. 2009, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă