Șoimii câștigă în Valea Domanului și își menține șansele la salvarea de la retrogradare. Muzsnay: „Începem să jucăm tot mai bine cu sistemul impus de mine”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2016, 16:23 Campionat
Șoimii câștigă în Valea Domanului și își menține șansele la salvarea de la retrogradare.** Muzsnay:

După eșecul din debutul play-out-ului, pâncotanii erau obligați să câștige în „fieful” codașei din Valea Domanului și, până la urmă, și-a atins scopul. Metalul Reșița nu a mai fost echipa naivă din tur, dar chiar și așa nu le-a pus mari probleme „alb-negrilor”.

Per ansamblu, confruntarea de sâmbătă, din cadrul etapei a doua a play-out-ului Seriei a II-a, a fost destul de echilibrată, fără realizări deosebite din partea combatantelor. „Șoimii” au dominat territorial încă din start, iar Issa a tras bine după o acțiune personală de 35 de metri, Zimmermann respingând de sub transversală. În replică, gazdele au fost periculoase pe o contra. În minutul 12, Crăciun a pătruns pe dreapta, a centrat în careu, iar Jamali a trimis pe sângă poartă. „Alb-negrii” au început să fie și mai autoritari în joc, au dus destule baloane în careul advers, dar Zimmerman s-a mai opus odată deschiderii scorului la capul puternic al lui Pascariu. Golul a venit de abia pe final de repriză. Issa a centrat înșelător, defensiva Metalului nu a avut reacție, iar Leucuța a înscris din 8 metri. Era minutul 41, scor cu care s-a intrat la cabine.

În actul secund jocul s-a schimbat puțin, cu amfitrionii ceva mai activi pe faza de constructive și finalizare. Au fost și niște ocazii, cum ar fi reluarea lui Maria devierea lui Maria la centrarea lui Jamali și reluarea pe lângă a lui Crăciun din pasa lui Julei. Pâncotanii au mai ieșit din cutie după minutul 70, iar Marius Ion și Leucuța au fost aproape de gol. Cum gazdele nu au mai avut forța să atace, iar Muzsnay și-a asigurat blocul defensiv prin introducerea lui Suciu, meciul s-a încheiat cu succesul la limită al Pâncotei pentru trei puncte esențiale în continuarea luptei pentru salvarea de la retrogradare.

Muzsnay: „Lucrurile pozitive, punctele luate și noul sistem tactic”

Șoimii Pâncota a reușit să spargă gheața în play-out, obținând cele trei puncte în deplasarea de la Reșița. Reușita lui Leucuța a fost decisivă sâmbătă dimineață, dar formația din orașul arădean rămâne în continuare pe loc retrogradabil.

„Se poate spune că am întrerupt o serie neagră, dar eu vreau să cred că – de fapt – acum începem o serie pozitivă care sperăm să ne țină cât mai mult. Având experiență, le-am spus la băieți la pauză că sper să nu se întâmple la fel, adică una să vorbim în vestiar și alta să facem pe teren, nu le-am cerut să facem pasul înapoi. Dar eu cred că și în partea a doua băieții au făcut față nivelul de pregătire la care sunt. Nu vreau să dezvolt despre ce nivel este vorba, pentru că îmi doresc să vorbesc doar despre munca mea. Vreau să felicit Reșița că are curaj să meargă mai departe cu acești tineri care cred că au un viitor frumos. Nu ne-au surprins, știam că vor miza pe atac în partea a doua, dar trebuia să mai înscriem la ocaziile din prima parte, și chiar la cele două – trei din partea secundă. Dacă am mai fi punctat, sunt sigur că Reșița ar fi căzut psihic și altul ar fi fost cursul jocului”, a punctat Zsolt Muzsnay.

Victoria Pâncotei o menține la un punct distanță de „U” Cluj și Olimpia Satu Mare, formațiile aflate în fața sa. „E o victorie foarte importantă, mai ales că acum suntem apropiate ca și puncte trei formații, noi, Olimpia și U Cluj. Tărlungeniul a pierdut, astfel că ne-am distanțat de ei, de aceea fiecare punct obținut în acest campionat este foarte important în economia clasamentului. Plusul din acest meci din punctul meu de vedere este faptul că am luat punctele dar și că începem să jucăm tot mai bine cu sistemul impus de mine, cu doi atacanți, cu jucătorii de bandă care urcă tot mai mult dar și disciplina tactică. Mereu am reușit să închidem foarte bine după ce am pierdut mingea în atac, jucătorii au dat totul pe teren, iar acestea sunt lucrurile minime pe care le cer de la ei”, a declarat Muzsnay.

Antrenorul Pâncotei a dezvăluit și o discuție avută în săptămâna premergătoare acestei deplasări cu Pavel Piroș, menționând că ar fi fost probleme mari la club în cazul unui rezultat nefavorabil: „Vineri s-au plătit salariile, dar nu pot să spun ce restanțe mai sunt, pentru că eu sunt nou la club, cert este că cei din conducerea clubului face tot posibilul ca lucrurile să fie egalizate. Am discutat cu domnul Piroș și mi-a spus că dacă nu ne vom impune la Reșița, toată lumea va fi foarte supărată iar viitorul clubului ar fi unul sumbru. Astfel că acum am luat o gură de oxigen mare și ne pregătim pentru etapa viitoare. Nu știu dacă e de bine că Mihai Teja a plecat de la U Cluj, ei sigur se vor mobiliza foarte bine și va fi un meci greu, să vedem cine e cel mai bun”.

În fine, cel care a evoluat și în tricoul Stelei a vorbit și despre viitorul sezon, când se pare că va fi doar o singură serie în liga secundă: „Din punctul meu de vedere, ca fost fotbalist și actual antrenor, este o idee stupidă să faci o singură serie, e o gândire de amatori, pentru că eu garantez că dacă se pornește cu 22 de echipe după patru etape, zece formații vor abandona competiția. Păi ce facem, mergem două zile ca și turiștii spre Constanța și ne odihnim când începe partida? Nu are nicio legătură cu fotbalul de performanță această decizie, cel mai bine ar fi fost trei serii a câte zece echipe. Așa văd eu situația, pentru că trebuie să analizăm starea financiară a țării, nu ne putem compara din punct de vedere logistic și financiar cu alte țări care au adoptat acest sistem cu o singură serie”.

METALUL REȘIȚA    0
ȘOIMII PÂNCOTA    1

Leucuța ”41

Zimmermann – I. Vlad, Chis, Chira, Makinde – Maria (Anghel ”58), Jamali, Buzdugan Julei – Vitorovic (cpt.)(Ad. Costea ”84) – Crăciun
Rezerve neutilizate: Anghel – Pitulice, Kopre, Knezevic, M. Ivan
Antrenor Carol Gurgu

Cr. Irimia – D. Dan, Pascariu, Dubeștean, Siminic – Gâlcă (Fuchs ”90+2), A. Pavel, Issa (cpt.), Pirtea – Leucuța, M. Ion (C. Suciu ”81)
Rezerve neutilizate: Cioară – H. Crișan,Vasi, Mandache, Farcaș
Antrenor: Zsolt Musznay

Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița); Spectatori: 80; Arbitru: Denis Haidiner 3 (Hunedoara); Asistenți: Ioan Daniel Ciocănea 3 (Sibiu) și Patricia Samsudean 3 (Timișoara) Jucătorul meciului: Cristian Zimmermann 3.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 16 Apr. 2016, 16:23 Campionat
Pe aceeași temă