Sichitiu: „Singura salvare este să vină altcineva”

Mihai Andries 17 Dec. 2013, 07:14 Campionat
Sichitiu:**

Rapid are o situație financiară dificilă, noii acționari având probleme cu plata restanțelor salariale. Grigore Sichitiu, fostul președinte al Rapidului, a vorbit despre motivele care l-au făcut să plece din Giulești, dar și despre problemele echipei.

„Am considerat că e mai bine să mă opresc din moment ce nu aveam nicio funcție oficială. Rapid nu este o glumă, are o situație financiară extrem de grea, finanțatorii trebuie să se concentreze să adune o sumă foarte mare. Ce să faci fără niciun fel de resurse financiare!? Urmează să se aprobe planul de reorganizare și vor trebui să achite niște datorii foarte serioase. Responsabilitatea e a lor. Cristescu nu apare în acte, practic nu e acționar, dar are înțelegerile lui cu Zamfir. Trebuie să vândă, pentru că ei nu au cum să susțină echipa. Singura salvare este să vină altcineva”, a spus Grigore Sichitiu la Dolce Sport.

Sichitiu a vorbit și despre situația lui Viorel Moldovan, dar și despre transferul lui Alex Ioniță la Astra.

„Lui Viorel Moldovan i-am spus că forța financiară trebuie să vină din afara echipei. Dacă acum începi să vinzi și jucătorii, n-ai rezolvat nimic. Oricum, banii care vin pe Ioniță nu acoperă nici o mică parte din datoriile care trebuie achitate pentru planul de insolvență. Fondul de salarizare al jucătorilor e acum de 65.000 de euro pe lună, pentru că unii jucători au rămas cu contractele din momentul în care erau în Liga 1. Iar să renunți la Viorel Moldovan ar fi o mare greșeală, pentru că nu a făcur decât să-și spună părerea. Și a fost mințit, și mie mi s-a spus tot timpul că Alexandru Ioniță nu va pleca”, a mai spus Grigore Sichitiu.

Mihai Andries 17 Dec. 2013, 07:14 Campionat
Pe aceeași temă