Sibiul începe să se pregătească pentru revenirea în Liga 1! Președintele FC Hermannstadt i-a anunțat pe jucători ce planuri sunt pentru stadion și cum se va implica primăria

Marius ANGHEL 14 Jan. 2018, 14:31 Campionat
Sibiul începe să se pregătească pentru revenirea în Liga 1!** Președintele FC Hermannstadt i-a anunțat pe jucători ce planuri sunt pentru stadion și cum se va implica primăria

La reunirea pentru reluarea pregătirii părții a doua a sezonului, petrecută la mijlocul săptămânii, în vestiarul echipei FC Hermannstadt a fost și președintele Teodor Birț. Oficialul le-a vorbit jucătorilor și le-a transmis vești bune, dar și una mai puțin bună, această din urmă legată de numărul suporterilor care îi vor încuraja în restul meciurilor rămase din Liga 2. 

Birț le-a transmis jucătorilor pregătiți de Alexandru Pelici că echipa va fi sprijinită și mai mult de primăria Sibiu, acesteia urmând să i se asigure toate condițiile pentru a obține, în vară, a treia promovarea consecutivă, cea în Liga 1. În plus, le-a comunicat că din primăvară vor începe lucrările de modernizare atât la stadionul Municipal, cât și în zona „Obor”.

„Suntem în fața unui nou început. Începând din acest an vom avea o finanțare considerabilă din partea primăriei Sibiu. Va fi o perioadă mai puțin bună din punct de vedere al stadionului, în sensul în care acesta va intra în reparații odată cu începerea returului. Acum se lucrează la partea de proiectare. Asta înseamnă că vom avea ceva mai puțini spectatori, dar am considerat că e bine să facem aceste lucrări acum, iar la vară să avem cel puțin tribuna întâi reparată. Vor fi demolate tribuna a doua și peluza din stânga, se vor efectua lucrări la suprafața de joc. Sper ca, în această vară, să schimbăm întreaga suprafață, să punem instalația de încălzire sub teren. Vor fi schimbate băncile, vor fi montate instalația de nocturnă și tabela electronică, astfel încât să avem un stadion de Liga 1. Tot în această perioadă vor începe lucrările și la „Obor”. Acolo vom avea, începând din vară, o bază de pregătire cu câte un teren sintetic și unul de iarbă. Din punctul meu de vedere, sunt toate premisele pentru a ne atinge obiectivul. Mai departe depinde doar de noi, de cei din stafful tehnic și de jucători pentru a ne îndeplini visul acesta, de a promova în Liga 1″, a afirmat Teodor Birț.

FC Hermannstadt, nou-promovată în Liga 2, e pe locul 2 în campionat, cu un punct în spatele liderului Dunărea Călărași și la șase puncte peste Chindia Târgoviște, care este pe loc de baraj de promovare. Sibienii au fost de 14 ori lideri în acest sezon și sunt văzuți ca favoriți cerți la accederea în Liga 1.

Clubul din Sibiu este și singurul din Liga 2 rămas în această ediție a Cupei României. FC Hermannstadt va juca împotriva echipei FCSB în sferturile de finală ale competiției, partida urmând a se desfășura pe stadionul Municipal din Sibiu. Pentru a se întâmpla totuși acest lucru, oficialii Hermannstadt-ului trebuie să închirieze o instalație mobilă de iluminat, deaorece respectiva arenă nu are nocturnă, iar jocul va fi, mai mult ca sigur, programat seara.

Foto: Vali MACREA (Tribuna)

Marius ANGHEL 14 Jan. 2018, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă